Maandhoroscoop: wat staat er in mei voor jou in de sterren?

Maandhoroscoop: wat staat er in mei voor jou in de sterren? Maandhoroscoop: wat staat er in mei voor jou in de sterren? Maandhoroscoop: wat staat er in mei voor jou in de sterren?

Ontdek jij in mei de waarde van je vriendschappen of geef jij je deze maand volledig over aan de liefde? Je leest het in je maandhoroscoop.

Ram

De focus in mei ligt op het ontwikkelen van de spirituele aspecten in je leven. Misschien denk je dan meteen aan tarotkaarten of aan meditatie. Maar het kan veel breder en dieper dan dat. Belangrijk is dat je het contact met je ‘higher power’ viert of herstelt. Het doet er niet toe of dat Buddha of God is of een andere vorm van hoger bewustzijn waarvoor jij hebt gekozen. Het gaat er om dat je dagelijks contact zoekt, je zorgen neerlegt bij deze hogere macht, luistert naar de wijze ingevingen die je doorkrijgt. Want dat gebeurt als je tijd voor hem of haar inruimt.

Prachtig om deze maand mee te nemen is de beroemde serenity prayer: ‘God, grand me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can and the wisdom to know the difference’. Door deze woorden regelmatig te herhalen en te beseffen hoe waar ze zijn bij alles wat je doet, bevorder je innerlijke rust en een groter spiritueel besef. De kunst is dat je in liefdevolle bescheidenheid en blijdschap dat in ontvangst neemt wat het leven voor je in petto heeft. Dat brengt jou precies wat je nodig hebt, op elk moment, in elke situatie.

Stier

Vraag je eens af of je vrienden er voor jou geweest toen je ze nodig had? Ben je zelf de afgelopen tijd een goede vriendin geweest? Mei is voor Stier de maand om vriendschap te vieren en op waarde te schatten. Dat wordt ook in gang gezet omdat je veel nieuwe mensen ontmoet, met wie je vriendschap op het eerste gezicht ervaart. Maar hoe zit het met die ene vriendin die je al kent van de lagere school en die je voor lief neemt, omdat ze er altijd al was. En wat betekent die nieuwe vriend voor je, die je leven komt opschudden met zijn gekke invallen en originele plannen?

Wees eerlijk tegen jezelf. Soms gaat een vriendschap door een crisis waardoor je dichter bij elkaar komt. Daar is wel open en eerlijke communicatie voor nodig. Sta jezelf ook toe om te voelen dat het einde van een vriendschap is gekomen, als de balans is zoekgeraakt tussen geven en nemen. Goede vrienden zijn het water op jouw tuin met plantjes. Ze brengen je tot bloei. En vooral dat laatste zal je ervaren. Misschien de perfecte aanleiding om je vrienden tijdens een groot feest bij elkaar te brengen.

Tweelingen

Het is tijd om serieus werk te maken van je levensdoelen. Waarschijnlijk is het al te lang bij dromen gebleven en heb je last van het gevoel dat je ‘niets bereikt’. In mei kan dit gevoel aanzwellen tot een luide stem in jezelf die roept dat er iets moet gebeuren. Ga ervoor zitten, praat met iemand op je werk of neem een coach in de arm.

Analyseer waarom je zo vaak van koers verandert dat je uiteindelijk niet tot het punt komt dat je zo graag wilt bereiken. Wat houdt je tegen? Angst om te falen, angst voor succes? Of simpelweg niet kunnen kiezen? Kijk ook naar het verleden. Wat had je anders kunnen doen? En waar was je dan nu geweest? Niet kiezen is ook een keuze, zeggen ze weleens. De keuze voor vrijheid, blijheid is je maar al te vertrouwd. Maar wat als je een commitment zou aangaan met een van de grote doelen – nu nog dromen – in je leven? Ben je dan echt al je vrijheid kwijt? Of word je er zo blij van, dat je die vrijheid helemaal niet mist? Besef dat het in feite een commitment is aan jezelf en je diepste overtuigingen. En dat is het beste dat je kan overkomen.

Kreeft

Diep in jou verborgen zit – net als bij iedereen – een geloofssysteem. Een setje normen en waarden, overtuigingen en zinnetjes en misschien een complete religie waarin je gelooft. Veel daarvan heb je als kind meegekregen van je ouders, op school, van leraren of van vrienden. Sommige overtuigingen zijn al bij je geboorte meegekomen. Universele waarheden die laten zien dat je over een grote universele wijsheid beschikt. Ze liggen als een schatkist ergens diep vanbinnen bij je verborgen.

In mei is het moment aangebroken om je geloofssysteem tegen het licht te houden. Welke waarheden zijn bedoeld om jou en de mensen om je heen gelukkig te maken? Welke zinnetjes duiken op het verkeerde moment op als plaaggeesten in je hoofd? Hoe kun je de plaaggeesten ontmaskeren en je leven mooier en rijker maken voor jezelf en voor anderen? Bij welke wereldreligie vind jij de meeste aansluiting voor jouw gedachtengoud?

Het vraagt momenten van inkeer en afzondering om tot de bodem van je schatkist te gaan. Daar vindt je zaken die de moeite waard zijn om te delen met anderen. Dat is misschien wel het grootste goed deze maand, dat jij het woord – jouw woord – verspreidt en dat je anderen ermee weet te raken.

Leeuw

Je kunt in mei geraakt worden door een mysterie, een raadsel, waar je eindeloos door gefascineerd raakt. In de ban van het geheim vergeet je misschien wel de belangrijke dingen om je heen. Er gaat een zee van tijd inzitten en he ervaart een flow, een samensmelten met de materie die soms heel prettig is, als een roes, maar die soms ook voelt als een verslaving, omdat het zo moeilijk is om te stoppen. De vraag is natuurlijk, waar gaat dit écht over. Brengt het je verder als je de antwoorden hebt gevonden die je zoekt? Of betekent elk antwoord een nieuwe vraag en raak je steeds verder verstrikt in het labyrint?

De omslag komt als je beseft dat deze zoektocht een spiegel is. Het vertelt je iets over je diepste zelf, je diepste emoties en behoeftes. Het kan gaan over veiligheid of eenzaamheid, over het verlangen naar liefde en geborgenheid. Die zal je vooral in jezelf moet zien te vinden. Er zijn vroeger misschien dingen gebeurd die een kwetsbare plek blijven. En het lijkt alsof het oplossen van het mysterie die plek kan helen. Maar als er een nieuw raadsel verschijnt, dat je opnieuw confronteert met een gevoel van leegte of gemis, begint de cirkel opnieuw. Laten gaan is het enige antwoord, ontdek je.

Maagd

De focus in mei ligt bij de relatie met je partner, of als je single bent, bij de afwezigheid van een partner. Wat is het waar je tegenaan loopt, als je gevraagd wordt je leven en je diepste zelf met de ander te delen. Waar komt die reserve vandaan? Is het de angst dat de ander je pijn kan doen? Is het – enorm des Maagds – de angst dat je niet perfect genoeg bent? En laat je daarom de ander steeds merken dat hij of zij niet goed genoeg, waardoor je een afstand creëert waar je beiden unhappy van wordt?

Onderzoek wat je zou kunnen doen om tot meer overgave te komen. Probeer die eeuwige analyses van wat er wel en niet goed is aan de ander te stoppen. Maak je ogen zacht en kijk door je wimperhaartjes en geniet van zijn kwetsbaarheid en je eigen kwetsbaarheid. Hoe mooi is het als je gewoon jezelf kunt zijn en toch voelt dat er van je wordt gehouden? Is dat niet waar je het meest van droomt? Waarom zou je jezelf dan steeds in de weg zitten met al die grote en kleine eisen. Nobody is perfect. En dat is alleen maar heel erg leuk.

Weegschaal

Hoe kan zijn dat je lijf deze maand om aandacht vraagt. Misschien krijg je een verkoudheid of iets anders wat vrij onschuldig is. Belangrijk is dat jij dit niet ziet als je lichaam dat je in de steek laat, maar als een cadeautje. Het is een manier om eens even 100 procent voor jezelf te (laten) zorgen, even een stapje terug doen. En als je heel eerlijk bent, zal je toegeven dat je immuunsysteem of je spieren een wijs besluit hebben genomen toen ze je pas op de plaats lieten maken. Je was misschien al een tijd bezig om jezelf uit te putten met hard werken of op een andere manier te veel hooi op je vork nemen.

Zeg dank je wel tegen je trouwe, wijze body en benut deze pauze om tot jezelf te komen. Onderzoek ook hoe je je dagelijkse leven kunt stroomlijnen, zodat je het minder druk hebt met ‘van alles en nog wat’ en meer tijd en aandacht hebt voor wat je echt wilt. Je hoeft anderen niet altijd tegemoet te komen ten koste van jezelf. Je mag simpelweg ‘nee’ zeggen. Doe minder, doe meer wat je leuk vindt en de stress verdwijnt. En daar blijf je fit bij.

Schorpioen

Je komt in de lentemaand helemaal tot je recht als je de scheppende, speelse en creatieve energie in jezelf de ruimte geeft. Wat daarbij belangrijk is, is dat je eerst ruimte maakt voor niets. Dus niet allerlei creatieve projecten of cursussen plannen, maar gewoon eens kijken wat er in je opborrelt als je agenda een groot leeg vel papier is. Misschien is de leegte eerst wat ongemakkelijk, maar je zult merken dat je met de hulp van Venus en de Zon al snel borrelt van de ideeën en de spontane invallen.

Ook belangrijk is om creativiteit te ontdoen van allerlei oordelen. Dat het alleen maar creatief is als het echte kunst is, of als het geld oplevert, of als je ouders het mooi vinden. En probeer het ook los te zien van ‘knutselen’, schilderkunst, literatuur of muziek. Dit zijn weliswaar creatieve disciplines, maar creativiteit zit in alles waarin jij iets nieuws creëert. Het kan om je interieur gaan, maar ook over een nieuwe manier om je werk te doen, of het organiseren van een feest. Het belangrijkste is niet dat je tot een ‘groots’ werk komt, maar dat je blij wordt van het bezig zijn met je fantasie, de materialen. Als een kind in de zandbak.

Boogschutter

Mei is de maand waarin je er goed aandoet je extra aandacht te schenken aan je familie. De onderlinge relaties kunnen wat onder druk staan. Dat is geen kwade wil maar soms is het makkelijker om je ware gezicht aan je familie te laten zien, dan aan de buitenwereld. Vooral als je uit een veilig, warm nest komt en je weet dat men het toch wel van je accepteert als je overal tegenaan loopt te schoppen. Dat je ermee wegkomt wil natuurlijk niet zeggen dat je er blij van wordt als je je moeder of favoriete zus of broer als boksbal gebruikt.

Het ongenoegen dat zich in jou manifesteert heeft een reden, een oorzaak. Misschien is het tijd om te onderzoeken waar die negatieve emoties vandaan komen, voordat je ze over de drempel gooit bij je dierbaren. Zoek hulp bij het dealen met je emoties. Buddha leert ons dat meditatie een goed middel is om onszelf beter te leren kennen en emoties ruimte te geven binnen onszelf, waardoor ze simpelweg door je heen stromen als een beekje door het bos, zonder schade aan te richten. Ze komen en gaan en ze bepalen niet wie je bent.

Steenbok

Steenbok kan spraakzaam zijn of zwijgzaam, maar ongeacht de hoeveelheid woorden is Steenbok niet erg scheutig met wat er diep in haar (of hem) omgaat. Mei biedt een aantal leermomenten in de manier waarop jij communiceert. Je kunt ontdekken dat anderen er geen idee van hebben of hadden hoe zeer jij geraakt kunt zijn door hun woorden. En je kunt leren dat anderen niet kunnen raden dat ze jou hebben gekwetst. Dat het belangrijk is om dat rustig maar duidelijk te vertellen.

Dieren doen het prima zonder woorden, maar wij kunnen niet zonder. Door je diepste gevoelens te delen, verstrek je ook de band met anderen. Dan brokkelt die stenen muur om je hart vanzelf af. Juist voor Steenbok is dit zo belangrijk want je default mode is die van de kluizenaar. Dus je grootste uitdaging is om je isolement te doorbreken en anderen toe te laten. Mei geeft je daarvoor alle ruimte en brengt mensen op je pad die je daarbij helpen.

Meestal gaat dat op een positieve manier, maar schrik niet als er een harde heelmeester langskomt. Ook die wordt gestuurd om jou te helpen bij de ontdekkingsreis van je leven.

Waterman

Een beetje Waterman doet graag alsof geld niet belangrijk voor hem of haar is. Mensen zijn belangrijker, toch? Maar in de praktijk kun je opeens toch behoorlijk zenuwachtig worden van financiële beslommeringen. Vandaar dat Waterman heel idealistisch kan zijn, maar liefst wel met een paar reservecentjes op de bank.

In mei is het tijd om te kijken naar je relatie met geld. Geld is allereerst energie, dus wat betekent de angst voor gebrek? Wat wil het zeggen als je zuinig bent of juist extreem gul? Wanneer vind je dat je genoeg hebt? Wat zou je het liefste doen met je geld? En hoe zit het met je favoriete motto dat ‘geld vrijheid betekent’? Wil dat zeggen dat je zonder geld per se onvrij bent en daarom slaaf van je geld bent geworden?

Het zijn belangrijke vragen die we ons allemaal zo af en toe zouden moeten stellen. Maar voor jou zijn ze op een of andere manier extra actueel deze maand. Het is net alsof het er steeds weer over moet gaan. In gesprekken met vrienden of door een telefoontje van de bank. Probeer dit niet te negeren, maar zie het als een kans om geldstress op te lossen.

Vissen

Het is een uitstekende periode om jezelf te manifesteren. Terwijl je het normaal gesproken misschien wat eng vindt om rechtstreeks te zijn en duidelijk te laten merken wat je vindt, gaat het je in mei makkelijker af. Dat maakt het een ideale tijd om onderhandelingen te voeren op je werk, om je partner duidelijk te maken wat je anders wilt en hoe je het wilt. Het helpt je ook om in alledaagse situaties beter uit de verf te komen.

Je hebt geen last meer van het gevoel dat je steeds onder de voet wordt gelopen. Bovendien nu je ervaart dat het zo makkelijk gaat… leer je ook in de toekomst weer wat makkelijker voor jezelf op te komen…. Natuurlijk krijg je van deze positieve ervaringen een enorm zonnig humeur. En bakken energie. Wonderlijk genoeg blijft dat niet beperkt tot je geest alleen, maar heeft het ook positieve gevolgen voor je fitheid en gezondheid. Je zit lekkerder in je vel, geniet meer van sport en beweging en je conditie neemt met sprongen toe. Dat is geen toeval: lichaam en geest zijn een. Als je geest zich vrij en eerlijk kan manifesteren, gaat de energie in je lichaam ook beter stromen. Kortom, als je dit eerder had geweten.

Benieuwd wat de planeten nog meer voor jou in petto hebben dit jaar? Dit is je horoscoop van 2018.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
In mei is het verstandig dat de Boogschutter familie voorop zet
In mei is het verstandig dat de Boogschutter familie voorop zet