Met dit maanritueel omarm je je minder mooie eigenschappen

Met dit maanritueel omarm je je minder mooie eigenschappen Met dit maanritueel omarm je je minder mooie eigenschappen Met dit maanritueel omarm je je minder mooie eigenschappen

Iedereen heeft eigenschappen die het daglicht niet zo goed verdragen. Zo gebruik je de kracht van de maan om je negatieve eigenschappen in positieve energie om te zetten.

Waar denk je aan bij het woord rituelen? Elke ochtend een koffie halen bij de Starbucks of je reinigingsritueel voor je naar bed gaat? Rituelen kunnen zoveel meer voor je betekenen. Ze kunnen je een dieper gevoel van voldoening en betekenis geven. En je hoeft er niet mee te zijn opgegroeid: je kunt ze ook zelf creëren.

Hoe verder we de winter in duiken, hoe prominenter de maan aan de hemel komt te staan. Dit ritueel helpt je om de kracht van de maan te gebruiken om meer over jezelf te weten te komen, en om juist de eigenschappen die je liever onder het tapijt veegt eens goed te bestuderen. Zo leer je je je donkere, duistere kanten te accepteren en om te zetten in positieve energie. Het enige dat je daarvoor nodig hebt? Tijd en aandacht.

Zet een intentie waarmee je bergen kunt verzetten

Stel jezelf de vraag: “Wat kan ik doen om te groeien in de komende weken? Hoe kan ik oude patronen doorbreken? En wat is het volgende grote project waar ik aan wil beginnen?’ Hiermee richt je je energie op een doel, en leer je jezelf om de juiste vragen te stellen.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Vervolgens bedenk je iets concreets wat je elke dag kunt doen, en wat ervoor zorgt dat je uiteindelijk dichter bij je einddoel komt. Zorg dat je hierin zo praktisch mogelijk bent: bijvoorbeeld door je to-do lijstje bij te werken onderweg naar je werk, of je dag te beginnen met het lezen van de krant, of een dag af te sluiten door op te schrijven waar je dankbaar voor was terwijl je je lievelingsgeurkaars brandt.

Door er een dagelijks ritueel van te maken zorg je ervoor dat het een gewoonte wordt, en dat je het uiteindelijk dichter bij je originele intentie brengt.

Doe iets aan dat je herinnert aan je eigen schaduwkant

Ben je verlegen en wil je jezelf meer naar voren duwen? Word je snel boos en wil je beter om leren gaan met je woede? Of ben je heel gevoelig voor prikkels, en wil je leren je emoties beter te reguleren? Zorg er dan voor dat je elke dag iets aantrekt wat je associeert met deze eigenschap. Dat rode truitje wat je herinnert aan je gebrekkige assertiviteit, die kokerrok die je je vrouwelijkheid meer doet omarmen en die hoge hakken die ervoor zorgen dat je je sterker en krachtiger voelt. Zo word je de hele dag zachtjes gesteund door de betekenis die je aan deze kledingstukken hebt meegegeven.

Kom elke dag even terug bij je intentie

Als je je intentie hebt gezet, is het belangrijk om daar elke dag weer even bij terug te komen door deze intentie aandacht te geven, zoals een plant water nodig heeft. Denk aan de maan, die elke keer dezelfde cirkels om de aarde maakt, en zie je eigen aandacht als iets vergelijkbaars: iets dat je kunt sturen, en dat je elke dag weer eventjes terugbrengt bij je doel.

Toon dankbaarheid voor alle lessen die je leert, ook (of juist) de moeilijke

Het is menselijk om weg te willen rennen voor kritiek, en om het eng te vinden om te kijken naar je eigen falen. Maar zodra je jezelf aanleert om niet weg te kijken, kun je van je eigen fouten leren. Dat vergt moed, omdat het een gemoedstoestand vereist waarin je je onzeker en kwetsbaar voelt, bereid om te kijken naar wat je anders zou kunnen doen. Als je ervoor kiest om bewuster te leven, kan je dit uiteindelijk veel meer opleveren. Je zult zien dat je je meer één voelt met het universum als je de ongrijpbaarheid van het bestaan niet meer wilt verklaren, maar jezelf er rustig in beweegt.

Beeld: fotografie door Dana van Leeuwen, styling door Esther de Munnik

Meer lezen over de kracht van de maan?

Dit is wat de maan met je stemming doet.

Volgend artikel
De laatste volle maan van het jaar
De laatste volle maan van het jaar