De nieuwe maan van 13 december 2023 brengt positiviteit met zich mee

De nieuwe maan van 13 december 2023 brengt positiviteit met zich mee De nieuwe maan van 13 december 2023 brengt positiviteit met zich mee De nieuwe maan van 13 december 2023 brengt positiviteit met zich mee

Op 13 december 2023 is het nieuwe maan. Nieuwe maan komt eens per maand voor. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent. Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan.

Nieuwe maan december 2023

Nieuwe maan wordt gekenmerkt door een energie die fris aanvoelt. Je krijgt zin om aan de slag te gaan. Dat gevoel kan tijdens de nieuwe maan van 13 december nog eens extra sterk aanwezig zijn door de invloed van het teken Boogschutter. De nieuwe maan vindt plaats in dit optimistische vuurteken, waardoor de energie licht, vrolijk en positief aanvoelt.

Het teken Boogschutter gaat over geluk, overvloed, gezelligheid, filosofie, avontuur en optimisme. Boogschutter leert ons te genieten van grote én kleine lichtpuntjes, zelfs als ze deze niet direct kunnen zien. Dat geeft ons allemaal een positieve kijk op het leven tijdens de nieuwe maan van 13 december 2023.

Nieuwe ideeën

Ook is het mogelijk dat je te maken krijgt met nieuwe ideeën rondom spiritualiteit, reizen of cultuur. Deze typische Boogschutter-thema’s zijn nu on top of mind. Ook wordt je zin in avontuur, gezelligheid en nieuwe ervaringen vergroot. De Boogschutter heeft als geen ander de behoefte om zijn horizon te verbreden. Boogschutter is uiterst nieuwsgierig en leergierig. Reizen is hét thema van de Boogschutter. Kijk er dus niet gek van op als je plots de behoefte voelt om een tripje te plannen of een ander avontuur aan te gaan.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
De volle maan op 27 december 2023 heeft effect op jouw kerstdagen
De volle maan op 27 december 2023 heeft effect op jouw kerstdagen