De nieuwe maan op 9 februari 2024 zorgt voor de meest creatieve ideeën

De nieuwe maan op 9 februari 2024 zorgt voor de meest creatieve ideeën De nieuwe maan op 9 februari 2024 zorgt voor de meest creatieve ideeën De nieuwe maan op 9 februari 2024 zorgt voor de meest creatieve ideeën

Op 9 februari 2024 is het nieuwe maan. Nieuwe maan komt eens per maand voor. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent. Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan.

Nieuwe maan februari 2024

Nieuwe maan wordt gekenmerkt door een energie die fris aanvoelt. Je krijgt zin om aan de slag te gaan. Dat gevoel kan tijdens de nieuwe maan van 9 februari nog eens extra sterk aanwezig zijn door de invloed van het teken Waterman. De nieuwe maan vindt plaats in dit innovatieve luchtteken, waardoor je bruist van de slimme, originele ideeën.

Het teken Waterman gaat uitstekend samen met de ‘nieuwe energie’ die nu voelbaar is. Dat komt doordat dit teken dol is op vernieuwing en innovatie. Als je de behoefte voelt om je complete leven om te gooien, je routines onder de loep te nemen en allerlei nieuwe plannen te maken, is dat niet zo gek. De energie van een nieuwe maan zorgt altijd al voor behoefte aan nieuwigheid, maar Waterman versterkt dit ook nog eens.

De invloed van Waterman

Watermannen zijn de revolutionairen onder ons. De mensen die niet geloven in ‘kan niet’ en ‘mag niet’. Het zijn fantastische uitvinders die verder denken dan gebaande paden en gebruikelijke methodes. Out of the box-denken is een van de grootste kwaliteiten van de Waterman. Waterman denkt al snel voorbij de voor de hand liggende mogelijkheden, om vervolgens met een plan te komen waar niemand anders aan had gedacht. Dat is niet altijd even realistisch of uitvoerbaar, maar dat is waar de nieuwe maan je in kan ondersteunen. Deze maanstand helpt je bijzondere ideeën concreet te maken zodat je er wél mee aan de slag kunt.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Onthoud dat de dagen rondom de nieuwe maan. Sta open voor inspiratie die ineens bij je opkomt. Deze ideeën kunnen in eerste instantie misschien aanvoelen als onrealistisch, raar of ze passen niet bij je gewoonlijke aanpak. Dat maakt ze echter niet onbruikbaar of nutteloos. Noteer dus zelfs de allergekste ideeën. Deze kunnen door nieuwe inzichten (op een later moment) ineens wel goed uitvoerbaar worden.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Waterman
Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Waterman