Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Waterman

Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Waterman Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Waterman Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Waterman

Waterman is het sterrenbeeld van de rebel, de uitvinder en van revolutie. Dit eigenzinnige teken is niet bang om anders te zijn, maar wat valt er verder over dit sterrenbeeld te leren? Waar blinkt dit sterrenbeeld in uit en met welke valkuilen moet hij rekening houden? Dit moet je weten over de eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman.

Bij ieder sterrenbeeld horen unieke eigenschappen die je in jezelf kunt herkennen. Dit betekent niet dat iedere Waterman hetzelfde is: je hebt immers zelf invloed op welke eigenschappen je omarmt (of juist niet). 

Ga direct naar de goede eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman.
Ga direct naar de slechte eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman.

Waterman sterrenbeeld eigenschappen

Waterman is de rebel van de dierenriem. Dit sterrenbeeld doet dingen graag op een eigen manier. Waterman pakt zaken niet aan zoals hij denkt dat anderen van hem verwachten, maar gaat op zijn eigen manier aan de slag. Dat is voor buitenstaanders niet altijd even goed te begrijpen, maar het werkt wél. Waterman is uitstekend in staat om out of the box te denken en zo oplossingen te bedenken die bij een ander niet eens opkomen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Heersende planeet: Uranus
Standaard huis: elf
Element: lucht

Uranus is de heersende planeet van het teken Waterman. Deze planeet staat ook wel bekend om zijn ‘wekkerfunctie’. Uranus gaat over vernieuwing, innovatie, revolutie en originaliteit. Dat alles heeft de Waterman van nature in zich, net als een focus op vooruitgang. Waterman heeft een grote maatschappelijke interesse. Combineer dat met zijn eigenzinnige manier van denken en wat eruit komt is een revolutionair. Waterman focust zich graag op het verbeteren van de wereld. Dit doet hij het liefst samen met een groep gelijkgestemden.

Omdat Waterman zich niet laat tegenhouden door regels of argumenten als ‘zo is het nu eenmaal’, is dit sterrenbeeld in staat verandering aan te brengen op allerlei vlakken.

De grootste valkuil van de Waterman

Omdat Waterman zich graag focust op een groter, maatschappelijk doel en hier vol passie met gelijkgestemden naartoe werkt, verliest hij soms de focus op persoonlijkere thema’s. Het kan voelen alsof het aangaan van diepe, persoonlijke verbindingen met anderen minder belangrijk is. Hierdoor kan dit sterrenbeeld op anderen overkomen als ongeïnteresseerd, afstandelijk of koud. Het is voor een Waterman gemakkelijker om zich in anderen in te leven als ze hun verhalen herkennen. Heeft de Waterman zelf niet in een soortgelijke situatie gezeten, dan kost het hem meer moeite om te begrijpen waarom dit zo lastig, vervelend of verdrietig is voor een ander.  

Waterman sterrenbeeld datum

De periode waarin een Waterman wordt geboren, is ongeveer tussen 20 januari en 18 februari. Ben jij aan het begin of aan het einde van zo’n periode geboren, dan is het slim om even te checken of je het juiste sterrenbeeld in gedachten hebt. Hier lees je alles over hoe je erachter komt wat jouw sterrenbeeld echt is.

Lees ook: Waterman, dit moet je weten over jouw mindset

Goede eigenschappen sterrenbeeld Waterman

Innovatief
Intellectueel
Onafhankelijk
Authentiek
Humanitair
Vrijgevig
Sociaal

Slechte eigenschappen sterrenbeeld Waterman

Tegendraads
Afstandelijk
Onvoorspelbaar
Moeite met autoriteit
Rationeel
Non-conformistisch
Excentriek

Lees ook: welk Waterman-type ben jij? Zo kom je erachter

Deze cadeaus passen bij het sterrenbeeld Waterman

Zoek je meer inspiratie? Hier vind je al onze cadeautips voor het sterrenbeeld Waterman.

Illustratie: Bananas

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Uranus en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten
Uranus en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten