De vier Waterman-karakters: welk type past bij jouw geboortedag?

De vier Waterman-karakters: welk type past bij jouw geboortedag? De vier Waterman-karakters: welk type past bij jouw geboortedag? De vier Waterman-karakters: welk type past bij jouw geboortedag?

Ben jij een typische Waterman? Excentriek, vrijgevochten, verbaal sterk? Of herken je je eigenlijk meer in de gevoelige Vissen die op Waterman volgt?

Volgens het boek Het Mysterie van je Geboortedag vertelt je geboorteperiode je meer over jouw persoonlijkheid. In dit boek wordt ieder sterrenbeeld namelijk in vier types ingedeeld. Nieuwsgierig naar jouw type? Maak dan kennis met Waterman I, II, III en Waterman-Vissen.  Meer informatie over de 48 geboorteperiodes? In dit artikel maak je kennis met de achtergrond.

Valt jouw geboortedatum net voor 23 januari, dan ben je een Steenbok-Waterman, beschreven in het Steenbok-artikel!

Waterman I (23 januari – 30 januari)

Waterman I belichaamt nieuwe ideeën, plannen en denkbeelden. Deze mensen hebben een razendsnelle geest en absorberen nieuwe informatie als een spons. Ze zijn zelden geduldig. Als iets hen niet snel genoeg gaat, gaan ze over op het volgende project. Kalmte en volharding ontwikkelen, zijn voor Waterman I belangrijk om een realistisch beeld van zichzelf te krijgen en te houden. Wat daarbij ook helpt is open staan voor contact met meer geaarde mensen. 

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Waterman II (31 januari – 7 februari)

Nonchalance, gemak en charme karakteriseren Waterman II. Deze mensen vallen op door toewijding en talent in het vak dat ze beoefenen. Problemen gaan ze het liefst uit de weg. Een lastige eigenschap gezien hun gevoeligheid voor stagnaties in menselijke relaties, want die vragen soms om confrontatie. Watermannen II doen anderen graag een plezier en houden hun hele leven iets jeugdigs. Hun diepere gevoelens omarmen verstevigt de band met henzelf en hun omgeving.


Waterman III (8 – 15 februari)

Ruimdenkend en behept met een weergaloos sociaal vermogen; dat is Waterman III. Hoewel ze koppig en zelfs opstandig kunnen zijn, zijn ze nooit vooringenomen. Bizarre ideeën en situaties vindt Waterman III doodgewoon. Deze mensen hechten waarde aan moraal en bevechten dat waar ze in geloven. Ze zijn niet bang, wel uiterst gevoelig. Deze kleurrijke, humoristische types weten wat geluk is, maar staan ook vaak onder hoge spanning. Dat kan voor emotionele instabiliteit en stress zorgen.

Waterman-Vissen (16 – 22 februari)

Waterman-Vissen is een ontdekkingsreiziger. Deze mensen graven diep in zichzelf en de maatschappij en komen tot fascinerende inzichten. Cusp-persoonlijkheden hebben eigenschappen van twee tekens. In dit geval dynamisch en ruimdenkend (Waterman) tegenover emotioneel en persoonlijk (Vissen). Waterman-Vissen is uiterst gevoelig, maar hunkert desondanks naar indrukken van buitenaf. Ze onderzoeken de grenzen tussen objectief en subjectief, tussen universeel en persoonlijk. Evenwicht bewaren en grip houden op de realiteit zijn de uitdaging voor deze innemende persoonlijkheden.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over je sterrenbeeld?

Dit zegt jouw sterrenbeeld over je carrière.

Volgend artikel
Het is wassende maan: profiteer van haar energie
Het is wassende maan: profiteer van haar energie