Terug naar overzicht

Dit zegt jouw sterrenbeeld over je carrière

Categorie
Dit zegt jouw sterrenbeeld over je carrière

Last van een chronisch ‘haat aan maandag’-gevoel? Of kan jouw perfectionisme soms doorslaan in een weekend doorploegen? Geef je geboortedatum de schuld. Je teken heeft niet alleen invloed op werkethiek maar onthult ook veel over je (ideale) carrière. 

Ram  – De baanbreker

De energieke, zelfstandige Ram neemt het liefst grote risico’s waar anderen nog niet eens van kunnen dromen. De Ram vervult graag een leidinggevende of ondernemende rol en vindt het belangrijk dat hij genoeg autonomie, onafhankelijkheid en uitdaging heeft in zijn functie.

Tip: verlies hoort er ook bij, laat anderen niet lijden onder jouw drift.

Stier – De architect

De Stier is het meest getalenteerde, behulpzame en vindingrijke teken van het dierenriem. Geduld, toewijding en creativiteit maken een stier dé persoon die problemen ziet (en oplost) al voordat ze ontstaan. Het oplossen van problemen maakt de sterk gefocuste, vastberaden Stier dan ook intens gelukkig.

Tip: wees bewust van waar je kracht ligt en ga ervoor.

Tweelingen – De boodschapper

De charmante, vriendelijke en eerlijke tweelingen heeft óók op het werk een grote behoefte aan variatie. Deze mensenmensen hebben een voorliefde voor communicatie die zich kan vertalen in een beroep als bijvoorbeeld schrijver. De tweelingen heeft een scherp oog voor kleine lettertjes en cijfertjes en kan lastige zaken simpel overbrengen.

Tip: concentreer je op één ding tegelijk om gegrond te blijven.

Kreeft – De beschermer

De creatieve, zorgzame Kreeft hecht veel waarde aan zekerheid. De Kreeft is intuïtief, vriendelijk en emotioneel intelligent. Deze eigenschappen maken dat een kreeft zich met hart en ziel zal inzetten voor elke functie die het zal vervullen. De gedreven Kreeft die familie en huiselijkheid hoog prioritair stelt, is de geschikte persoon om bijvoorbeeld een familiebedrijf te starten.

Tip: gebruik je mindere eigenschappen – alles persoonlijk opnemen bijvoorbeeld – in je voordeel.

Leeuw – Het hart

Allebei in het vuurteken, hebben de Ram en Leeuw veel gemeen wanneer het op hun carrière aankomt. Beiden willen ze het liefst altijd in de schijnwerpers staan en hebben een ze hekel aan verlies. Wel is de Leeuw grappig, nobel en goudeerlijk wat hem zal baten bij een communicatieve baan. De advocatuur – waar het bijna altijd gaat om het winnen – past dan ook perfect bij een Leeuw.

Tip: zet je trots opzij en erken de hulp die je krijgt van mensen op weg naar de top.

Maagd – De perfectionist

De hardwerkende Maagd met een aangeboren gevoel voor stijl kan heel goed aan de slag als designer. Aandacht voor detail, geduld en de mate van concentratie maken de Maagd echter ook uiterst geschikt voor een carrière in bijvoorbeeld de geneeskunde. Wat de Maagd ook doet, zijn organisatorische vaardigheden brengen hem altijd in een zeer goede positie op het werk.

Tip: luister naar je behoefte voor orde en structuur.


Weegschaal – De balans

De Weegschaal heeft een knap uiterlijk dat in het voordeel kan werken bij carrières als model, acteur of politicus. De bedachtzame Weegschaal doet er alles aan om harmonie te scheppen op de werkvloer en vindt daarbij drijfveren zoals geld en succes minder belangrijk.

Tip: je kan niet iedereen gelukkig maken, accepteer dat.

Schorpioen – De kracht

De oprechte, respectvolle Schorpioen is doelgericht en heeft een sterk instinct om de juiste stappen – met succes – te zetten. Dit ook mede door het sterke inzicht en de gave om de ander goed te doorgronden. Het zijn goede leiders, maar ook sterke teamspelers.

Tip: wees niet té obsessief met wat je doet.

Boogschutter – De inspiratie

De positieve, optimistische Boogschutter neemt graag grote risico’s en weet precies hoe hij zijn slimheid moet inzetten in zijn werk. De avonturier die de Boogschutter is, maakt wel dat dit intelligente, communicatieve teken té snel verveeld raakt. Een actieve, afwisselende baan die deBoogschutter veel vrijheid gunt, is waarschijnlijk precies goed.

Tip: raak niet té snel verveeld.

Nooit meer iets van Happinez missen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Steenbok – De meester

Met carrière, invloed en macht hoog in het vaandel is de steenbok een geboren leider. Daarbij gaat het de Steenbok niet om de roem, maar om het respect en de erkenning voor zijn prestaties. Alhoewel de Steenbok als geboren leider wel gezag en vertrouwen kan afdwingen van zijn personeel, het ontbreekt hem aan de nodige emotionele intelligentie om ook fijne werksfeer te creëren voor ze.

Tip: prima dat je je inzet voor je werk, maar maak ook tijd voor je gezin en voor de mensen die je lief zijn.

Waterman – De activist

De liefdadige, revolutionaire Waterman heeft het vermogen om groot te denken en ziet meestal de toekomst al ver vooruit. Een Waterman ziet het grote geheel en – gebaseerd op zijn intuïtie – kan hij de ander goed aanvoelen wat hem een sterke concurrent maakt. De Waterman kan een progressieve leider zijn, maar ook een sociale, medelevende collega.

Tip: breng ook eens wat tijd alleen door.

Vissen – De visionair

De dromerige Vissen kan soms doorschieten in het dromen als ‘activiteit’ waardoor hij het echte werk, het waarmaken van deze dromen, vaak vergeet of niet aandurft. Alhoewel de Vissen een sterke creatieve kant heeft en ervan droomt om er zijn beroep van te maken, begint het zijn carrière vaak met een minder creatieve baan die veel regels en structuur kent. Toch lukt het de Vissen bijna altijd om een keerpunt te vinden in het leven en zijn meer creatieve dromen alsnog te volgen.

Tip: houdt het niet alleen bij dromen over wat je wilt, maar werk er ook aan.

Meer informatie?
C. Faulkner, ‘Ontrafel de sterren, ontdek jezelf’

Meer lezen?
Vriendschapshoroscoop: dit zegt je sterrenbeeld over je vriendschappen

Door anderen gelezen