4 stappen voor een fijne werksfeer

4 stappen voor een fijne werksfeer 4 stappen voor een fijne werksfeer 4 stappen voor een fijne werksfeer

Heb jij een mindere werkdag, voel je je gestrest over deadlines of ben je aan het piekeren? Met deze vier eenvoudige stappen van neuropsycholoog en meditatieleraar Rick Hanson kun je negatieve ervaringen verzachten.

Stap 1: heb een positieve ervaring

Kies een ervaring die al in je bewustzijn aanwezig is, bijvoorbeeld een gevoel van vastberadenheid, dankbaarheid of trots om een geleverde prestatie.

Stap 2: verrijk de ervaring

Leef je in. Stel je vijf tot tien seconden helemaal open voor de gevoelens die je rond die ervaring hebt. Geniet ervan en laat je gevoel intenser worden.

Stap 3: absorbeer de ervaring

Terwijl je in de ervaring wegzinkt, laat je deze welbewust in je geest belanden. Je stelt je bijvoorbeeld voor dat je deze opslaat in een juwelenkist of als stofgoud laat neerdalen in je hart.

Stap 4: link het positieve aan het negatieve

Breng je gedachten naar de negatieve ervaring die je hebt. Merk het op, maar laat de positieve ervaring van de eerste drie stappen op de voorgrond staan. Ervaar wat er gebeurt, bijvoorbeeld meer rust of ontspanning.

Naar:Geheugen voor geluk’, R. Hanson, dit artikel komt uit Happinez ‘Essentie’.


Over auteur
Nadat Marja den Boer was vastgelopen als ambtenaar en consultant, besloot ze per fiets een wereldreis te maken. Op die reis bedacht ze dat ze mensen wilde interviewen die vol bevlogenheid in het leven staan. Ze schreef 'Durven doen wat je raakt’, een boek dat volop in de media kwam, daarop volgde in 2015 het boek ‘Veerkracht’. Naast schrijver is Marja trainer en coach die mensen en organisaties helpt in roerige tijden een eigen spoor te vinden. Voor HappinezTV neemt zij de interviews voor haar rekening. 

Meer lezen over werkgeluk?

Zo neem je je hart mee naar de werkvloer.

Volgend artikel
5 behoeften van een introvert op de werkvloer
5 behoeften van een introvert op de werkvloer