Je hart als kompas, óók op de werkvloer

Je hart als kompas, óók op de werkvloer Je hart als kompas, óók op de werkvloer Je hart als kompas, óók op de werkvloer

Hoe zou het zijn als je jouw hart bewust meeneemt naar je werk? Als je gedurende de dag verschillende keren kunt afstemmen op wat het te vertellen heeft? Als je écht je hart als kompas gebruikt, ook en juist op de werkvloer.

Het hart maakt sprongetjes op momenten waarin je met de juiste dingen bezig bent en wanneer je in contact bent met geluk. Je hart kan zich sluiten wanneer je iets mist en opengaan als je verlangt. Het is een uitstekend kompas om de inhoud van jouw werk te sturen en werkgeluk te vergroten. Dus: klopt het en waar verlangt het naar? What does it love and what does is loathe?

Hart als kompas-oefening: love or loathe

Wil jij je werkgeluk een upgrade geven door naar je hart te luisteren? Dan is onderstaande oefening wat voor jou.

  1. Kies een week uit waarin je je werkgeluk centraal stelt. Maak aan het begin van die week een tabel met twee kolommen. Links de bezigheden die je doen stralen en energie geven (love). In de rechterkolom schrijf je de activiteiten die je belasten en die je liever zou overslaan (loathe). Vervolgens houd je de gehele week de beide lijsten bij. Bij meerdere activiteiten vink je, bijvoorbeeld bruisende brainstorm met klanten (3x)
  2. Na een week maak je de balans op in de linkerkolom: welke patronen rondom je sterke punten vallen op? Hoe kun je die kwaliteiten dagelijks of misschien wel elk uur inzetten? Denk aan nieuwe projecten, een andere rol of simpel het uitspreken van wat je goed kunt – en daarmee beïnvloeden wat anderen je gunnen!
  3. Je kijkt ook naar de rechterkolom. Wat zijn daar patronen? Hoe erg is het als je met sommige taken stopt of ze minder vaak of goed uitvoert? Wellicht geniet iemand van de taken waar jij op leegloopt of kun je die energievreters in een team verdelen?

Meer lezen over werkgeluk?

Heb jij last van faalangst op het werk? Onthoud dan deze 4 dingen.

Volgend artikel
5 behoeften van een introvert op de werkvloer
5 behoeften van een introvert op de werkvloer