Op 30 mei 2022 is het nieuwe maan in Tweelingen – zo maak je gebruik van deze energie

Op 30 mei 2022 is het nieuwe maan in Tweelingen – zo maak je gebruik van deze energie Op 30 mei 2022 is het nieuwe maan in Tweelingen – zo maak je gebruik van deze energie Op 30 mei 2022 is het nieuwe maan in Tweelingen – zo maak je gebruik van deze energie

Maandag 30 mei om 13:30 uur is het nieuwe maan in Tweelingen. Nieuwe maan komt eens per maand voor. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent. Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. Dit is het moment om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je wilt en hoe je dat gaat realiseren. Hiervoor is iedere nieuwe maan uiterst geschikt, maar de nieuwe maan kent ook elke maand weer andere thema’s, afhankelijk van het sterrenbeeld waarin de maan staat. Op 30 mei staat de nieuwe maan in het luchtteken Tweelingen. Dit is wat het voor jou betekent.

Nieuwe maan mei 2022: focus op communicatie, studie en contacten

Om te begrijpen wat voor energie de nieuwe maan op 30 mei uitdraagt, duiken we in datgene wat Tweelingen typeert. Tweelingen zijn onvoorspelbaar, verrassend en zijn het liefst met tien dingen tegelijk bezig. Ze hebben altijd stimulatie, interactie en circulatie nodig. Dit teken is de sociale vlinder van de dierenriem. Je kunt een Tweelingen zonder zorgen in een ruimte vol onbekenden met andere interesses neerzetten en deze weet zich nog te redden. Dat heeft voor een groot deel te maken met de oneindige nieuwsgierigheid van dit teken. Tweelingen hebben uiteenlopende interesses en vragen zich eindeloos af hoe iets zit.

Elke maanfase heeft een unieke betekenis, en die van een nieuwe maan vraagt het meest van alle maanfases om actie. Spiritueel gezien symboliseert de opkomst van de maan een nieuw begin. Verbind dat aan het teken Tweelingen en je hebt te maken met een symbolische wedergeboorte op het gebied van studie, communicatie en contacten. Benieuwd hoe je dit in je voordeel laat werken? Met deze vijf tips maak je gebruik van deze bijzondere maanenergie.


5 tips om met deze maan te werken

Met deze vijf tips van astroloog Yasmin Boland maak je optimaal gebruik van de nieuwe maan op 30 mei.

 1. Communiceer
  Ga na hoe goed je communiceert met de mensen die je het meest aan het hart liggen. Tweelingen is het teken dat het meest betrokken is bij communicatie, en nieuwe maan in Tweelingen is de juiste tijd om jezelf op dit punt te onderzoeken. Ben jij bijvoorbeeld altijd eerlijk over je gevoelens? Of ben je misschien soms zeurderig tegenover je partner? Wanneer je tijdens deze maanfase kritisch naar je eigen communicatie kijkt, pluk je hier de rest van de maancyclus de vruchten van
 2. Mediteer
  Hoe is het met je mind? Heb je het gevoel dat je hersenen niet te stoppen zijn? Dan kan deze nieuwe maan in Tweelingen een uitgelezen moment bieden om te werken aan je innerlijke balans en rust. Dankzij de energie van de nieuwe maan zijn we namelijk ontvankelijker voor de kracht van meditatie.
 3. Maak contact
  Wil jij beter worden in het leggen van sociale contacten? Laat je dan inspireren door Tweelingen, een geweldig teken als het gaat om communicatie, verbinding en verleiding. Deze tijd is heel geschikt om je luchtige gepraat over koetjes en kalfjes iets op te poetsen.
 4. Zoek je broers en zussen op
  Nieuwe maan in Tweelingen is ook een krachtige maanfase om aandacht te besteden aan familie. Als je het contact met je broers of zussen wilt verdiepen kan de maan je hierbij helpen. Begin bij wat het meest bij Tweelingen past: praten of schrijven.
 5. Lees
  Lezen is nauw verbonden met het luchtteken Tweelingen, dus maak rondom de nieuwe maan in dit teken tijd voor je favoriete tijdschrift of een goed boek. Waarin ben je echt geïnteresseerd? En besteed je daar ook echt aandacht aan? We besteden (of verspillen?) gemakkelijk uren aan internet of televisie. Stel daarom tijdens deze maanfase een lijst op met boeken die je de komende tijd wilt lezen. Leg ze op een zichtbare stapel en werk ze af.

Meer lezen over de maan?

Hier vind je alle maanstanden van 2022.

Volgend artikel
Tweelingen-seizoen: dit kun je verwachten
Tweelingen-seizoen: dit kun je verwachten