Terug naar overzicht

Ram? Pluto zorgt in november voor heftige confrontaties

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Ram? Pluto zorgt in november voor heftige confrontaties

Bij jou koerst de planeet Pluto door de zone van je carrière en je reputatie, de manier waarop de omgeving jou van een afstand bekijkt.

Pluto zorgt altijd voor confrontaties. Eerst met anderen, uiteindelijk met jezelf. Dat betekent dat het goed is om jezelf grondig voor te bereiden op zowel inhoud als vorm. Je kunt worden blootgesteld aan kritiek en die hoeft helemaal niet terecht te zijn, maar het raakt je wél. Als jij weet dat je alles hebt gedaan wat in je vermogen ligt, dan ben je zekerder van je zaak en kun je concurrenten of andere dwarsliggers met onderbouwde feiten tegenspreken.

Milder zijn

Maar uiteindelijk gaat het om de confrontatie met jezelf. Ben je bang om ontmaskerd te worden omdat je niet goed genoeg bent? Is dat reëel? In welk opzicht kun je het beter doen, als je je eigen maatstaven hanteert? Kun je milder zijn voor jezelf, meer je eigen koers varen en de meningen van anderen achter je laten? En als dat je lukt, hoe zou je carrière of je werk er dan uitzien? Zou je minder buffelen, meer samenwerken, minder de competitie aangaan? Wat zou je achterlaten en wat zou je meenemen, richting 2019?

Meer lezen?

Door anderen gelezen