Deze sterrenbeelden zijn jouw ideale match – op basis van je maanteken

Deze sterrenbeelden zijn jouw ideale match – op basis van je maanteken Deze sterrenbeelden zijn jouw ideale match – op basis van je maanteken Deze sterrenbeelden zijn jouw ideale match – op basis van je maanteken

De liefde is ingewikkeld, maar een maanteken kan je helpen om te kijken of jullie echt bij elkaar passen. De maan staat namelijk voor je emoties (en die kunnen in een relatie behoorlijk belangrijk zijn) en voor hoe je reageert op anderen in relaties.

Je maanteken wordt bepaald door de stand van de maan in de dierenriem op het moment van je geboorte. Om dat te achterhalen, gebruik je deze tool. En als je teken niet bij elkaar past, maar je wel een hele gelukkige relatie hebt? Dan ben je een van de vele kosmische uitzonderingen. Maak het niet gelijk uit en geniet van deze match die misschien niet in de sterren staat, maar wel gelukkig maakt.

Maan in Ram

Jij bent recht voor zijn raap, zonder omwegen, geen geintjes. Je houdt van snel denken, komt gelijk tot de kern en je ademt altijd vertrouwen uit als je ergens over praat – of het gesprek nu over pijnlijke emoties gaat of over het doen van boodschappen. Je bent overduidelijk een vuurteken, en je valt, tromgeroffel: op jezelf. Iemand die hetzelfde maanteken heeft past het beste bij jou, omdat je iemand nodig hebt die je stevig van repliek kan dienen met hetzelfde gemak en charisma dat jij ademt. Jullie kunnen op een speelse manier met elkaar omgaan, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je over de ander heen dendert. Met een Leeuw kan de vonk ook overslaan, maar met een Schorpioen of een Kreeft kun je beter geen relatie beginnen.

Maan in Stier

De Stier staat bekend om zijn koppigheid, en dat geldt al helemaal in de liefde. Gelukkig word je in de liefde geholpen door liefdesgodin Venus. Het zou leuk zijn als het je lukt om een andere Stier te vinden om je samen mee onder te dompelen in geneugten, maar jullie zouden op momenten die ertoe doen ook weleens heel erg kunnen botsen. Daarom kun je misschien beter op zoek naar iemand met zijn of haar maan in Maagd of Steenbok, en het beste kun je wegblijven bij Weegschalen – die vinden het behoorlijk lastig om diplomatiek te blijven als jij je een beetje pesterig gedraagt.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Maan in Tweelingen

Jij bent niet echt van de lange, stabiele relaties en hebt heel erg de neiging om van het ene object d’amour naar het andere te fladderen. De planeet die het belangrijkst is voor jou – de vurige en praatgrage Mercurius – is veel tevredener met een Weegschaal of Waterman, want daarmee kun je op bijna elk moment een gesprek hebben over onderwerpen die echt belangrijk voor je zijn. De manen van de serieuzere Steenbok en Schorpioen bieden wat meer uitdaging. Het daten van Vissen kan verleidelijk zijn, maar het flirterige in combinatie met het vluchterige zijn wel de ideale combinatie voor een fling.

Maan in Kreeft

Jij bent op zijn zachtst gezegd behoorlijk in contact met je emoties. Je bent in contact met wat je voelt, je let op andermans emoties en vindt het fijn om te praten over jouw belevingswereld. Met Vissen kun je een dromerige relatie opbouwen, en een meer teruggetrokken Schorpioen zou ook weleens een goede match kunnen zijn. Een extraverte en brallerige Leeuw daarentegen kan voor jouw fijnbesnaarde gemoed vaak een beetje te veel van het goede zijn.

Maan in Leeuw

Jij bent iemand die van perfectie houdt, en die er ook veel voor doet om dat te bereiken. Je werkt hard, je houdt van het scheppen van orde uit chaos en je bent goed in het grijpen van bijna elke kans die je toegeworpen krijgt. Je waardeert het enorm als je partner dat herkent en benoemt, en daarom pas je goed bij een actie-gedreven Ram of een optimistische Boogschutter. Het belangrijkste voor jouw partner is dat ze zelfverzekerd genoeg zijn om je bij te benen. Daarom zijn de koppige Stier en de beschermende Schorpioen waarschijnlijk niet de beste keuze.

Maan in Maagd

Zei daar iemand zelfkritiek en analyse? Dat zijn twee woorden die jou in een relatie heel erg goed omschrijven. Je bent constant bezig met het analyseren van bijna elke situatie en elk gesprek. Je houdt van perfectie en dat geldt ook in relaties. Een mede-Maagd en een down to earth Steenbok zijn dan ook een goede match, terwijl flierefluiters als de Waterman en Boogschutter beduidend minder goed bij je passen.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Maan in Weegschaal

De orde der dingen en balans, dat is bij jou belangrijk. Je bent ook nog eens een erg diplomatieke liefdespartner, die altijd op zoek gaat naar harmonie. Maar het hoeft niet alleen maar serieus te zijn: je hebt ook een luchtige, creatieve kant. Daarom pas je goed bij Watermannen en Steenbokken. Een Ram daarentegen kan nog weleens problemen opleveren – het sterke overlevingsinstinct van deze manen zorgt ervoor dat jij weleens weg zou kunnen vluchten als het erop aan komt.

Maan in Schorpioen

Er is geen dieper en meer teruggetrokken teken. Jij zoekt naar dat wat beweegt onder de oppervlakte, en ziet kleine details en stukjes informatie die anderen compleet ontgaan. Je partner zou zich ook weleens goed achter de oren moeten krabben voordat hij bij jou een geintje uithaalt. Een intieme Stier of een intelligente Maagd zouden een goede match voor je zijn, omdat ze allebei je ambitie en drive heel goed begrijpen. Een onafhankelijke Waterman daarentegen zou weleens af kunnen knappen op jouw neiging om donkere wateren te doorgronden.

Maan in Boogschutter

Jij vindt plezier en enthousiasme in bijna alles wat je doet – en je hebt een rotsvast geloof in alles dat gaat over de zaken van het hart. Iemand die met jou een relatie aangaat, moet haast wel open minded zijn – anders wordt het op de lange termijn wel heel moeilijk om samen te blijven. Een Tweelingen of Waterman die een optimistische kijk heeft op relaties zou goed bij je kunnen passen, maar een sensitieve Kreeft of een koppige Stier is een minder goede match.

Maan in Steenbok

Jij bent altijd op zoek naar het paadje dat je omhoog leidt: altijd klimmen, altijd streven naar het hoogst haalbare. De strikte planeet Saturnus heerst over jouw maan, en een serieuze Stier of Maagd begrijpt jouw ambitiehonger het beste. Maar een Kreeft die een huiselijke kant heeft kan je goed helpen bij het creëren van een stabiel en gedisciplineerd thuis. Een Weegschaal daarentegen eist dat je misschien wel verder van je berg naar beneden komt dan je zou willen, en dat kan op de langere termijn problematisch zijn.

Maan in Waterman

Kalm, cool en beheerst – dat ben jij. Je weet als geen ander hoe je situaties onafhankelijk benadert en bent goed in samenwerken aan een gemeenschappelijk doel. In een relatie kan je goed samen met iemand die een beetje spontaniteit en moed in je leven blaast. Een Leeuw die je uitdaagt om je kracht op te zoeken en die je individualiteit ondersteunt, haalt het beste in je naar boven, maar een koppige Stier of een ongeduldige Ram is een minder goed idee.

Maan in Vissen

Jij bent een zachtaardige dromer en je hebt een hele warme, zachte aard. In een relatie ben je op zoek naar iemand die niet net zo submissief en gedwee is als jij – dat betekent dat een maan in Weegschaal of Boogschutter niet zo’n goed idee is in een romantisch verbond. Een intense Schorpioen of een efficiënte Maagd daarentegen kunnen jou heel goed met twee voeten in de aardse modder houden.

Meer lezen over je maanteken?

Dit maakt jou gelukkig in de liefde – volgens je maanteken.

Volgend artikel
Ram? Geef jezelf in oktober toestemming om alles te doorvoelen
Ram? Geef jezelf in oktober toestemming om alles te doorvoelen