Volle bloedmaan én een eclips: maak je op voor vurige emoties

Volle bloedmaan én een eclips: maak je op voor vurige emoties Volle bloedmaan én een eclips: maak je op voor vurige emoties Volle bloedmaan én een eclips: maak je op voor vurige emoties

In de nacht van 27 op 28 juli komt de maan op als een vlammende, rode bol. Dit komt door de maansverduistering (de langste van de eeuw!), waarbij de aarde tussen de maan en de zon schuift. Een planetair schouwspel dus… Maar wat betekent dit voor jou persoonlijk?

Wat de maansverduistering met je doet

De totale maansverduistering begint om 21:30 uur, als de maan opkomt. Deze verduistering versterkt de effecten van een volle maan: het legt de focus op emoties, relaties en familie.

Grote kans dat onderliggende emoties zich opeens naar de oppervlakte worstelen, vooral tijdens het hoogtepunt om 22:22 uur. Dat klinkt misschien niet bepaald als een ontwikkeling waar je enthousiast van wordt, maar het is eigenlijk een magisch moment. Je hebt heel even een kort lijntje met je intuïtie, die je precies vertelt welke gevoelens aandacht nodig hebben.

Tip: Probeer de komende dagen goed te luisteren naar je innerlijke stem. Heb je behoefte aan verandering? Met een duwtje in de rug van Mars en Uranus lukt het je om actie te ondernemen.

Nieuw: Happinez Agenda 2024

  • Personaliseer je eigen omslag

  • Indeling per week

  • Jaarkalender

  • Agenda en inspirerende Astrologie Journal ineen

Emotioneel en opvliegend? Dat komt door Mars

De planeet Mars ligt morgenavond in het verlengde van de maan, en dat trakteert je op een pittige cocktail van emoties. De voordelen? Je voelt je sexy, sterk en durft alles aan. ‘Oeh, een goed moment dus om met die leuke man/vrouw/jarenlange partner te daten’, denk je nu… Nou zo simpel ligt het niet.

Mars laat namelijk al je vurige emoties opborrelen, en daarom ben je momenteel niet het meest stabiele gezelschap. Dit innerlijke vuur maakt je impulsief en ondernemend (best fijn), maar je raakt ook door het minste geïrriteerd en boos.

Tip: Zie zo’n opvliegende bui als een signaal om even de ontspanning op te zoeken. Vind een fijne uitlaatklep zoals sporten of dansen, en laat je lief even met rust.

Maan in waterman leert je loslaten

De volle bloedmaan staat in het eigenwijze teken Waterman, en dat stelt je open voor vernieuwing. Kijk dus niet gek op als je opeens de behoefte voelt om al het oude los te laten: een ex-geliefde, een levensfase, een carrièrepad of een droom – het kan van alles zijn. Het fijne is dat de bloedmaan je helpt om er daadwerkelijk een punt achter te zetten.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Wat de planetenstand betreft, is dit hét moment om jezelf opnieuw uit te vinden en te werken aan je onafhankelijkheid.

Tip: Maak een moodboard of schrijf je ideeën op papier om ze zo helderder voor te kunnen stellen. Je zult merken dat de planeet Mars je genoeg durf geeft om er deze keer echt wat van te maken. De volle bloedmaan zorgt op haar beurt voor die schop onder de kont die je misschien al een tijdje nodig had.

Zorgt jouw impulsiviteit voor onrust? Zet je ondernemersdrift om in plannen, maar laat de belangrijke beslissingen tot een later moment wachten. Onthoud dat deze maan in het teken staat van loslaten, niet van alles aangrijpen dat op je pad komt.

Meer lezen?
Lees hier jouw zomerhoroscoop.

Over auteur
Volgend artikel
Lieve Leeuw: deze maand ga je jouw rol in relaties (her)ontdekken
Lieve Leeuw: deze maand ga je jouw rol in relaties (her)ontdekken