Doe een volle maan ceremonie met je kind

Doe een volle maan ceremonie met je kind Doe een volle maan ceremonie met je kind Doe een volle maan ceremonie met je kind

‘Remember, when you forgive, you heal. And when you let go, you grow.’ Loslaten is ontzettend belangrijk.

De maan kan je daar bij helpen! Die heldere lichtgevende bol aan de donkere hemel kan erg indrukwekkend zijn voor jou én je kindje. Zeker met volle maan, wanneer de maan en haar prachtige vormen, het beste te zien zijn. Niet alleen haar verschijning maar ook haar krachten hebben impact. En samen kunnen jullie deze krachten bundelen en inzetten om ‘los te laten’. Hoe je dit kunt doen, leggen we je graag uit. Happy full moon!

Let it go

Volle maan is het moment om los te laten. Als je kind iets dwarszit, is dit hét moment om samen een ritueeltje te doen. Schrijf op een briefje wat jullie zouden willen loslaten of bedenk er een symbool voor. Bij nieuwe maan kun je je kind vragen een wens op te schrijven. In beide gevallen neem je het symbool of briefje mee het mee het maanlicht in.

Creëer samen een plekje

Leg een mooi kleedje neer met briefjes, de symbolen, en eventueel wat kristallen (volle maan is dé tijd om ze weer op te laden). Steek een kaarsje aan en zing samen een lied voor of over de maan. Daarna houd je je briefje of symbool voor je hart en roep je het gevoel van datgene wat je zou willen loslaten of ontvangen in je hart op. Blaas dit gevoel op je briefje of symbool.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

De warme en magische kracht van vuur

Steek het briefje daarna aan met de kaars en laat het opbranden of begraaf het symbool in de aarde. Als je de mogelijkheid hebt, is het fantastisch om een groot vuur te maken en zo jullie wensen en gebeden met de rook mee te geven.

Na afloop van de ceremonie drink je warme melk met honing bij volle maan en met rauwe cacao bij nieuwe maan.

In ons Happi.kids nummer ‘Moonchild’ hebben we een goed gevuld artikel vol maanweetjes, rituelen en informatie over de maan. Bestel dit nummer nu zonder verzendkosten in de Happinez webshop.

Meer lezen over de maan?

Zo gebruik je de kracht van de volle maan.

Volgend artikel
Ram, dit is je maandhoroscoop voor maart
Ram, dit is je maandhoroscoop voor maart