Terug naar overzicht

Volle maan in Vissen

Categorie
Volle maan in Vissen

Op zaterdag 14 september om 06:32 uur toont de maan haar stralende gezicht in al haar glorie. Ditmaal staat ze in het gevoelige teken Vissen en daar kun je op emotioneel gebied veel van merken.

Als de maan vol is, heeft ze haar maximale kracht bereikt. Ideeën of plannen kunnen tot volle wasdom zijn gekomen. Dat wil gevierd worden! Misschien voel je juist dat het tijd is om afscheid van zaken te nemen, omdat ze niet bij jou passen. Terwijl de emoties oplopen, merk je vanzelf wat voor jou de beste keuze is.

Volle maan in Vissen

Van nature voelt de maan zich bijzonder thuis in het teken Vissen. De emotionele volle maan wordt in het teken Vissen extra versterkt, omdat Vissen zo sensitief en beïnvloedbaar is. Je kunt extra genieten van deze mooie energie door zachte, klassieke of trance muziek te spelen. Dat helpt ook ontspannen, als je menstruatie begonnen is en je veel last hebt van je buik.

Maan in het teken Vissen kan een offer van je vragen, iets dat je onvoorwaardelijk voor een ander doet, zonder tegenprestatie. Maar daar staat wel een diepe vervulling tegenover.

Een bijzondere volle oogstmaan

Wist je dat een kalenderjaar uit dertien manen bestaat? Met ieder een eigen betekenis en oorsprong? De volle maan van 14 september noemen we een oogstmaan, doordat ze het dichtst bij de herfst-equinox van 23 september valt. Deze herfstmaan zorgde vroeger voor extra avondlicht tijdens de oogstmaanden.

En er is nog iets bijzonders gaande met deze maan volgens NASA. Vanwege haar specifieke stand, ten opzichte van de aarde, zien we de oogstmaan namelijk niet één maar twee dagen in haar volle maanfase. Dit is een optisch effect en hierdoor nemen we haar op vrijdag de 13e al waar als een perfect ronde bol.

Ook zo geïntrigeerd door de maan?

Misschien is onze training Leef met de maan dan iets voor jou! Deze Instagram-training leert je alles over de maan, haar invloed op jou én hoe je deze energie inzet in je eigen leven.

Op 19 mei 2020 gaan we van start en leef je een maand lang mee met de fases van de maan – en dat allemaal binnen je vertrouwde Instagram-omgeving.

Door anderen gelezen