Horoscoop Waterman: zorg voor ontspanning in september

Horoscoop Waterman: zorg voor ontspanning in september Horoscoop Waterman: zorg voor ontspanning in september Horoscoop Waterman: zorg voor ontspanning in september

Als excentrieke en fantasierijke Waterman, is het lastig om in je drukke agenda ruimte te maken voor momenten om te relaxen. Toch zul je er écht aan moeten geloven in de maand september. Het zal je goed doen. 

Relax stresskip

Het teken Waterman heeft van nature affiniteit met elektriciteit. Op lichamelijk niveau vertaalt zich dat naar het zenuwstelsel en het brein. Daarom kan Waterman erg veel last hebben van stress, al lijkt het tegelijkertijd alsof je het voortdurend zelf opzoekt en jezelf onder druk zet. Nog meer, nog sneller, nog spannender. Misschien is stress nog niet eens zo erg, als je op een gezonde manier zou ontspannen. Maar dat is waar het meestal aan hapert bij Waterman. Als je dan eindelijk rust kunt nemen, drink je teveel, eet je teveel of ga je achter een nieuwe stoot adrenaline aan, waardoor je zenuwstelsel zelden echt tot rust komt.

Zorg ook in je drukke schema voor rustmomenten

September is een mooie maand om jezelf aan te kijken in de spiegel en om te breken met het najagen van prikkels. Begin met het opschonen van je agenda. Maak ruimte voor ‘saaie’ lange wandelingen. Sluit jezelf af voor social media (nog zo’n stressor waar je verslaafd aan kunt zijn). Houd de kurk op de wijnfles. Wees ook zeer matig met (groene) thee, koffie en chocolade. Misschien lijken dit onschuldige energieboosters, maar jij kunt extra gevoelig zijn voor het opjagende effect, waardoor je opnieuw in de stress-val trapt. En mediteer, mediteer, mediteer…!

Meer lezen?

  • Hier kun je alle horoscopen van de maand september vinden
  • Ervaar je stress? Zo blijf je stress de baas
  • Zou je graag willen mediteren, maar lukt het niet? Dit is waarschijnlijk waarom
Volgend artikel
Horoscoop Vissen: help in september je immuunsysteem een handje
Horoscoop Vissen: help in september je immuunsysteem een handje