Horoscoop Vissen: help in september je immuunsysteem een handje

Horoscoop Vissen: help in september je immuunsysteem een handje Horoscoop Vissen: help in september je immuunsysteem een handje Horoscoop Vissen: help in september je immuunsysteem een handje

Voor de sympathieke en gevoelige Vissen is het in de maand september goed om meer naar je lichaam te luisteren. Verwen je buik en pak nog even wat zonnestralen mee.

Mooie, blije voeten

De voeten horen bij Vissen, hoor je vaak. Dat is absoluut waar, kijk maar eens wat een mooie voeten de meeste Vissen hebben. Doe ze een plezier door zo vaak mogelijk blootvoets te wandelen langs het strand. In september is het nog warm genoeg voor zo’n heerlijke tocht, dus verwen je onderstel zo vaak je kunt.

Verwen je darmflora

Minder bekend is dat Vissen gaat over het mysterieuze immuunsysteem. Dat kun je ondersteunen langs een aantal wegen. Je kunt je afweer allereerst helpen door te zorgen dat je buik gezond is. Het darmstelsel en je immuunsysteem zijn namelijk sterk met elkaar verbonden. Neem daarvoor probiotica of – nog leuker – gefermenteerde producten, van kimchi tot kefir, het liefst zelfgemaakt.

Afweersysteem

Je afweer reageert ook sterk op stress. Daarom is ontspannen zo belangrijk voor je. Zo’n wandeling aan het strand helpt, maar maak ook een dagelijkse gewoonte van mediteren, yoga of een andere ontspanningstechniek.

Tot slot heeft je afweersysteem vitamine D nodig om goed zijn werk te kunnen doen. Nu de nazomerzon nog aan de hemel staat, kun je die buiten halen. Maar de komende maanden is het essentieel om een supplement te gebruiken, zeker als je geen dierlijke producten eet.

Meer lezen?

  • Hier kun je alle horoscopen van de maand september vinden
  • Eet jij wel eens spirulina? Dit is waarom je dit vaker zou moeten doen
  • Gooi je schoenen gewoon een keertje uit! Lees hier waarom
Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Nieuwe maan in Weegschaal
Nieuwe maan in Weegschaal