Waarom op blote voeten lopen goed voor je is

Waarom op blote voeten lopen goed voor je is Waarom op blote voeten lopen goed voor je is Waarom op blote voeten lopen goed voor je is

In Azië en andere delen van de wereld is het de gewoonste zaak van de wereld om je schoenen en sokken uit te trekken voordat je iemands huis binnenstapt. Niet alleen om praktische redenen – geen modder en stof op de vloer – maar ook omdat blootsvoets lopen de drukpunten in je voetzolen stimuleert, wat je gezondheid ten goede zou komen.

Nu is blootsvoets buiten lopen voor veel mensen (letterlijk) een stap te ver, maar waarom je een blote voeten regel in huis zou kunnen overwegen:

Wetenschappelijk bewijs

Er is wetenschappelijk bewijs dat door je voetzolen direct contact te laten maken met de grond, je stofwisseling beter werkt. Wat onder meer leidt tot een betere nachtrust en een goede weerstand.

Goed voor je evenwicht

Het is goed voor je evenwicht. Niet voor niets wordt yoga vaak op blote voeten beoefend: al je tenen kunnen precies doen waarvoor ze gemaakt zijn. En een goed ontwikkeld gevoel voor evenwicht is goed voor body, mind & soul.

Goed voor de bloedsomloop

Het klinkt niet aantrekkelijk: blote voeten in de winter. Maar júist door op blote voeten te lopen, stimuleer je de bloedsomloop in de hele voet, wat helpt tegen koude-voetenklachten als wintertenen.

Hygiënisch

Het is hygiënisch: wat buiten was blijft buiten, en binnen blijft de vloer vrij van modder en vuil.

Houding

Je houding verbetert. Lopend op blote voeten prikkel je andere spieren in je lichaam en je corrigeert je evenwicht op een andere manier, waardoor je bijna vanzelf rechterop gaat staan. Zeker als je overdag veel zit, is het een goede manier om spieren in je lichaam te laten ontspannen.


Meer Happinez?

Volgend artikel
De kracht van tai chi
De kracht van tai chi