Terug naar overzicht

Wil je weten wat er voor jou in de sterren staat? Dit is jouw maandhoroscoop voor februari

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Wil je weten wat er voor jou in de sterren staat? Dit is jouw maandhoroscoop voor februari

In februari verhuist Mars naar het teken Boogschutter. Dat is een prettige plek voor Mars, waar hij zich van zijn beste kant laat zien. We worden er allemaal een beetje idealistischer van. Hoe kun jij de wereld een betere plek maken?

Mars is de planeet die onze energie vertegenwoordigt en onze assertiviteit, onze strijdlust. Met Mars, de oorlogsgod, aan onze kant durven we beter voor onze rechten op te komen en zijn we actiever.

Het teken Boogschutter is een idealistisch en positief teken. Geloven in iets hogers en het heilige woord verspreiden, dat is typisch iets voor Boogschutters. Dit teken hoort net als Mars bij het vuur-element. Daarom komt Mars in Boogschutter goed tot zijn recht, hij laat zich van zijn beste kant zien.

De hele maand februari staat Mars in het teken Boogschutter. Daar worden we allemaal iets strijdlustiger van, maar alleen als we kunnen vechten voor het grotere geheel, voor een hoger ideaal.

Het zijn vooral de thema’s van Boogschutter die ons extra aan het hart gaan. Culturele verschillen, discriminatie, racisme, sociaal onrecht en religieuze misstanden zijn niet langer een ver-van-je-bed-show, maar je raakt er persoonlijk bij betrokken. En dan wil je iets doen om anderen wakker te schudden, om ze duidelijk te maken waarom dit niet klopt. Je wilt anderen ervan doordringen dat je niet echt gelukkig kunt zijn zolang er onrecht op de wereld bestaat.

Zo haal je het beste uit Mars in Boogschutter

Je beschikt over enorm veel positieve energie. De kunst is dat je een concreet doel kiest waar je aan gaat werken de komende maand (en daarna). Over welk onrecht kun jij je enorm opwinden? Geef stem aan die woede en doe dat niet door te mopperen op Facebook, maar zet concrete stappen. Word lid van een organisatie die misstanden de wereld uithelpt of organiseer een demonstratie.

In de beperking toont zich de meester. Dus probeer niet om elke misstand uit de wereld te helpen maar focus je energie op één duidelijk onderwerp dat je echt aan het hart gaat. Dan is de kans het grootst dat je aan het eind van februari trots en tevreden kunt zijn over wat je hebt bereikt.

Mars is een beetje een Einzelgänger, maar in je eentje kom je nergens. Zoek gelijkgestemden op, dan kun je je krachten bundelen en dan kun je samen een zeer duidelijke stem laten horen. De kans dat daarnaar wordt geluisterd is veel groter dan wanneer je op eigen houtje de wereld wilt veranderen. Je aansluiten bij anderen is dus beter dan zelf iets nieuws beginnen, hoe ongeduldig en vol initiatief je ook bent.

Mars in Boogschutter kan ook de reislust aanwakkeren. Is dat het geval, combineer dan je reisdoel met een ideaal. Er zijn prachtige projecten waar je een paar weken als vrijwilliger kunt werken om mensen, dieren of het milieu te helpen. Als je altijd al droomde van zo’n vakantie, dan is dit het moment!

Door anderen gelezen