Het is bijna nieuwe maan! Zo gebruik je de maanenergie om je verlangens te vervullen

Fotografie Studio Lotknot
Het is bijna nieuwe maan! Zo gebruik je de maanenergie om je verlangens te vervullen Het is bijna nieuwe maan! Zo gebruik je de maanenergie om je verlangens te vervullen Het is bijna nieuwe maan! Zo gebruik je de maanenergie om je verlangens te vervullen

Wist dat je voor het overgrote deel uit water bestaat? Niet zo gek dus dat ons lichaam net als de aarde beïnvloedt wordt door maanfasen. Zo ervaren veel mensen tijden een nieuwe maan een krachtige energieboost.

Op zondag 15 november om 06:07 uur start er weer een nieuwe cyclus – en met deze oefening maak je optimaal gebruik van de maanenergie.

Nieuwe maan, nieuwe kansen

Tijdens de nieuwe maan komen de zon en maan komen tegelijkertijd op en gaan ze ook tegelijkertijd onder. Tijdens de start van de maancyclus staan beide hemellichamen op dezelfde positie (ten opzichte van de aarde) en dat is dan ook precies de reden waarom de maan die avond onzichtbaar lijkt.

De nieuwe maan staat voor een nieuw begin. Het is dan ook het uitgelezen moment om plannen te maken of om iets nieuws te beginnen. Wat wil jij graag nog bereiken? Of waar wil je afscheid van nemen? Door de nieuwe maan barst je van de energie. Maar je kunt je ook sneller uitgeput voelen. Soms krijg je zoveel ideeën, dat je niet meer weet wat te kiezen en waar je te focussen. Welk idee is nu op dit moment ‘aan de beurt’ om uitgevoerd te worden?

Tot 50% korting: Sieraden Stock Sale Happinez x A Beautiful Story

De Stock Sale is nú live. Meld je aan en krijg toegang tot 50% korting op geselecteerde, tijdloze sieraden.

Maanenergie-meditatie

Plan op de dag van de nieuwe maan, het kan ook in de dagen ervoor, tijd in voor meditatie. De positieve effecten van meditatie zijn nu krachtiger dan normaal. Neem in die meditatie jouw wensen en intenties voor de toekomst mee.

Voel je je overweldigd, en vind je het moeilijk om je energie te kanaliseren? Dan kan deze meditatie (geïnspireerd door de Kundalini-yoga) je energie weer in balans brengen.

 • Zoek een zachte ondergrond uit.
  Kies hiervoor het 
liefst niet je bed – je lichaam associeert 
die plek met slapen.
  Ga vervolgens rustig op je buik liggen, met je kin op de grond en je armen langs je 
lichaam, met de handpalmen omhoog.
 • Spreek je mantra uit.
  Concentreer je in gedachten op de mantra sa ta na ma (klinkt als ‘saa taa naa maa’).
  Het aandachtig luisteren naar de klanken heeft hetzelfde effect als ze mentaal citeren.
 • Gebruik je vingertoppen.
  Bij de vier klanken duw je achtereenvolgens zacht het topje van je wijsvinger, middel-
vinger, ringvinger en pink tegen het topje van je duim. Houd steeds deze volgorde aan. Focus op de klanken. Sa staat voor oneindigheid en de kosmos, ta voor het 
leven, na voor vergankelijkheid en ma 
voor wedergeboorte en opstanding.
 • Neem de tijd.
  Het is belangrijk om rustig en gefocust te blijven ademhalen. Het is aan te raden om de meditatie minstens 11 minuten te doen,
en liefst twee of meerdere dagen achter elkaar.

Meer Happinez?

Volgend artikel
Kreeft? Zo inspireer jij anderen in november
Kreeft? Zo inspireer jij anderen in november