Terug naar overzicht

Gelaatkunde: wat vertelt jouw gezicht over je karakter?

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Gelaatkunde: wat vertelt jouw gezicht over je karakter?

Een eerste indruk baseer je op iemands voorkomen. Kleding, manier van lachen en praten en het gevoel dat diegene bij je opwekt. Waar je verder onbewust op let, zijn de kenmerken van iemands gezicht. Die geven namelijk veel prijs over de persoonlijkheid. Bekijk je ogen, neus en mond en lees wat ze over je karakter zeggen.

Ogen

De vensters naar je ziel verklappen veel over je gemoed. Je ogen kunnen stralen van levenslust en opvallen door verdriet. Zelfs als je houding dat niet laat zien. De stand van je ogen is veelzeggend. Als de afstand tussen je ogen precies zo groot is als de breedte van één oog, streef je naar harmonie. Je bent niet uitgesproken introvert of extravert, je hebt een beetje van beide. Ogen die dichter bij elkaar staan, wijzen op introvertie en een scherp observatievermogen. Staan je ogen verder uit elkaar, ben je extravert en avontuurlijk.

Neus

Hoe wilskrachtig je bent, vertelt je neus. Iemand met een rechte neus, ook recht doorlopend in het puntje, communiceert helder en duidelijk. Je gaat recht op je doel af en je uiterlijk speelt daarbij een belangrijke rol. Daar besteed je aandacht aan. Een kromme neus staat voor ambitie, gedrevenheid en snelle communicatie. Je durft ruimte in te nemen als je voor ogen hebt wat je wilt. Mensen met een wipneus zijn vaak temperamentvol en creatief. Je laat je graag verrassen door wat er op je pad komt.

Mond

Je mond toont verlangens en behoeften. Zo zijn mensen met volle lippen vaak Bourgondiërs met een goede smaak. Je bent enthousiast en flexibel, maar kan met je aanwezigheid dominant overkomen. Heb je juist dunne lippen, ben je vast kieskeurig en heb je een verfijnde smaak. De hoge verwachtingen van jezelf en anderen maken dat je streng uit de hoek kunt komen. Een kleine mond staat voor wilskracht en doorzettingsvermogen en een grote mond voor een sociaal en trouw karakter.

Analyseer je gezicht

Over gelaatkunde is veel te ontdekken. Zo kun je zelfs rimpeltjes, kloven in je lippen en moedervlekken analyseren. Als je meer wilt weten over wat je eigen gezicht of dat van iemand anders over persoonlijkheid vertelt, lees dan verder in ‘Op het tweede gezicht’ van Jaco Berveling.

Meer lezen?

Door anderen gelezen