Zo breng je een gevoelige huid in balans: 5 tips

Zo breng je een gevoelige huid in balans: 5 tips Zo breng je een gevoelige huid in balans: 5 tips Zo breng je een gevoelige huid in balans: 5 tips

Goed voor jezelf zorgen is het mooiste geschenk dat je jezelf kunt geven. Heb daarom liefdevolle aandacht voor alles wat ook voor jou zorgt, zoals je huid. Met de juiste routine(s), producten en een beetje Ayurveda houd je dit kostbare goed in balans.  

Je huid is een belangrijk orgaan. Het omhult je hele lichaam en beschermt tegen invloeden van buitenaf. Maar dat niet alleen. Ook regelt je huid de vochthuishouding, zorgt het ervoor dat je lichaamstemperatuur consistent blijft en voert het afvalstoffen af.

Wonderhuid

Behalve deze waardevolle functies, heeft de huid nog meer mooie gaven. Zoals het vermogen om zichzelf te herstellen – denk aan een wondje. Ook vernieuwt de (opper)huid zichzelf steeds opnieuw doordat cellen loslaten en verdwijnen.

In balans, uit balans

Helaas is de huid ook kwetsbaar. Stress, de zon, uitlaatgassen, make-up, zweet, maar ook parfum: het zijn allemaal factoren die je huid uit balans kunnen brengen. Daarom is het belangrijk om de natuurlijke herstellende processen te ondersteunen en je huid goed te beschermen en verzorgen.

0% parfum, hypoallergeen en vegan

Speciaal voor iedereen die liefdevol en zo natuurlijk mogelijk voor haar huid wil zorgen, heeft ZARQA milde huidverzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten. Met 0% parfum en geen irriterende stoffen, natuurlijk & vegan, hypoallergeen én Dode Zee mineralen. Alles wat je (gevoelige) huid écht nodig heeft. Dag en nacht. Meer weten over de producten van ZARQA? Meld je aan voor de nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen huidadvies, maar ook updates over alle producten en aanbiedingen.

Stappenplan voor een huid in balans

Dit fijne stappenplan helpt je om een goede huidverzorgingsroutine op te bouwen. Van een goede reiniging tot nachtcrème die je huid helpt bij het herstellen.

1. Zuiveren

Een goede huidverzorgingsroutine start in de ochtend met een goede reiniging, zoals bijvoorbeeld ZARQA Reinigingsmelk (geschikt voor het verwijderen vakje (00g) make-up of als je een zeer gevoelige huid hebt) of ZARQA Reinigingsschuim. Je haalt zo het vuil, make-up en overtollig talg eraf. Dit voorkomt dat je huid vaal, dof of vet oogt en gaat onzuiverheden tegen. Bovendien werkt een gezichtscrème beter op een gereinigde huid.

2. Hydrateren

Om je huid te beschermen tegen vochtverlies, kan een fijne dagcrème – zoals ZARQA Dagcrème Anti-Age – met hydraterende stoffen ondersteunen. Net als water en groenten en fruit waarin veel vocht zit. Dit zorgt voor een goede vochthuishouding. Wil je de crème met liefde en aandacht aanbrengen? Gebruik dan eens een gezichtsroller met een krachtig kristal, zoals rozenkwarts (liefde) of jade (kalmte en harmonie). Het gebruik hiervan stimuleert de doorbloeding en geeft je huid een gezonde glow.

3. Slaapklaar

Maak je huid slaapklaar met een goede reiniging, ook als je geen make-up draagt. Je huid heeft overdag namelijk veel te verduren. ’s Nachts moet hij daarvan herstellen, en goed kunnen ademen. Begeleid deze routine met een heerlijk geurende kaars voor een ontspanningsmoment voor jezelf.

Was je gezicht met lauwwarm water en gebruik net als in de ochtend een reinigingsproduct voor je gezicht om vuil te verwijderen. Met een reinigingstonic verwijder je de laatste restjes make-up en reiniger. Spoel af met lauwwarm water en dep zachtjes droog met een handdoek.

In de Ayurveda werkt (lauw)warm water ook nog eens heilzaam. Het ontspant en spoelt alle zorgen van je af. Een reiniging werkt dus ook nog eens positief op je gemoed.

4. Ondersteunen

Breng na de reiniging een nachtcrème aan, bijvoorbeeld ZARQA Nachtcrème Anti-Age. Dit verfrist je huid én ondersteunt het huidherstel en geeft je huid – volgens de ayurveda – ook nog een beschermlaagje tegen negatieve invloeden. Dat werkt fysiek, maar ook energetisch: om goed bij jezelf te blijven. Je hoeft overigens nooit veel nachtcrème  aan te brengen. Een dot ter grootte van een amandel is voldoende.

5. Innerlijke glimlach

Volgens de Ayurveda gaat je huid er niet allen beter uitzien door crèmes te smeren, pranayama (ademhaling) brengt levenskracht tot in de kleinste poriën. Met de inademing breng je nieuw leven in je lichaam en met de uitademing reinig je jezelf, dus ook je huid. Ook yoga en meditatie werken mee aan een stralend uiterlijk: ontspanning werkt immers ook door op het gezicht. Tot slot is dankbaar zijn heel belangrijk, een glimlach heeft invloed op het hele lichaam.

Maak kans op 5x digitaal huidadvies en een bijpassend ZARQA huidverzorgingspakket t.w.v. 95,-

Wil je de producten van ZARQA ook proberen? Doe dan mee aan deze leuke winactie. Je maakt namelijk kans op digitaal huidadvies en ontvangt daarbij een ZARQA huidverzorgingspakket – afgestemd op jouw huidtype- t.w.v. 95,-. Meedoen? Laat dan hieronder jouw gegevens achter.

Volgend artikel
Vijf natuurlijke middelen tegen hooikoorts
Vijf natuurlijke middelen tegen hooikoorts