Koester je huid, het is meer dan een omhulsel

Koester je huid, het is meer dan een omhulsel Koester je huid, het is meer dan een omhulsel Koester je huid, het is meer dan een omhulsel

Voor je huid mag je best even de tijd nemen. Zie het niet als iets dat nu eenmaal het omhulsel van je ziel is, maar een krachtig instrument dat liefde en zorgt verdient. Met deze fijne tips en rituelen sluit je vriendschap met je huid. 

Wist je dat de huid ons grootste orgaan is? Het beschermt ons tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast heeft de huid ook zintuigelijke functies. Door je huid ervaar je pijn, aanraking en voel je of iets warm of koud is. 

En vergeet ook niet de regulerende functies, de aanmaak van vitamine D en de afvoer van afvalstoffen. Ook dat doet de huid allemaal. Behandel je huid daarom met de meest nobele eigenschappen die je ook voor je innerlijke hygiëne kunt bedenken, zoals vriendelijkheid, respect en compassie. 

Zelfmassage

Een massage is een prachtige en krachtige manier om contact te maken. Met een ander, maar ook met jezelf. Wanneer je je lichaam – en dus ook je huid – aanraakt, werkt dat helend. Aanraking is een eerste levensbehoefte en nodig voor je mentale en psychische gezondheid. Door je gezicht te masseren, trakteer je je huid en hart. 

Een massage helpt ook nog eens om je lijf te ontgiften, wat verkwikt, en daarnaast helpt het bij het aarden, wat zorgt voor een rustige, maar heldere geest. Meer dan twee handen en een beetje olie of crème heb je niet nodig. 

Meteen aan de slag?
Deze massage is speciaal voor je gezicht en werkt ontspannend. Voordat je de olie gebruikt, begin je met zachtjes wrijven en knijpen in je huid. Hiermee maak je de huid als het ware wakker, zodat die weet dat de massage gaat beginnen.

• Neem wat olie en verdeel die over je vingers/handen. Vanuit het midden van je kin maak je met de zijkanten van je wijsvingers (dat is aan de kant van je duim) langzame, rechte, bewegingen naar buiten toe en schuin naar boven. Maak steeds over je hele kaak en wangen bewegingen schuin naar boven toe. Je doet eerst de ene kant van je gezicht en daarna de andere kant.
• Leg je (gesloten) vingers op je voorhoofd en wrijf rustig van het midden naar buiten met twee handen tegelijkertijd.
• Knijp zachtjes in allebei je wenkbrauwen: begin aan de kanten van je neus en knijp daarna steeds in een volgend stukje, meer richting buitenkant.
• Doe wat olie in het midden van je oorschelp en masseer zachtjes cirkelend van binnen naar buiten. Wrijf ook knijpend van boven naar beneden, waarbij je je oor tussen duim en wijsvinger houdt. Doe dat zo hard en diep als het goed voelt. Dit is heel ontspannend.
• Na de oormassage maak je ronde gesloten kommetjes van je handen, waarmee je je oren afdekt (geef geen druk op de oren zelf). De stilte die je hierdoor ervaart is kalmeren

Beschermen

Lief zijn voor je huid vraagt ook om een goede bescherming tegen alle invloeden van buitenaf. Denk aan het vermijden van de volle zon om verbranding te voorkomen. En in de winter – als onze huid eerder vocht verliest door bijvoorbeeld de centrale verwarming – te beschermen tegen uitdroging. Wat je huid dan extra nodig heeft, is een crème die de huid tevens voedt met een hydraterende factor, zodat het vochtgehalte in de huid op peil blijft.   

Wist je dat een droge en vochtarme huid niet hetzelfde zijn? Een droge huid is een huidtype, net zoals een normale en vette huid. Uitdroging is een huidaandoening, net zoals een vermoeide teint of een geïrriteerde huid. Alle huidtypes kunnen te maken krijgen met uitdroging. Daarom is hydrateren extra belangrijk.  

Kleurrijke, gezonde voeding

Wat je eet, is erg belangrijk voor je huid. Van sommige stoffen is duidelijk aangetoond dat ze een gunstig effect op je huid hebben, omdat ze antioxidanten, aminozuren of fyto-oestrogenen bevatten. 

Voor een gezonde teint zorgen onder andere bosbessen, koolsoorten, frambozen, cranberry’s, granaatappels, paprika’s, peterselie, tomaten, citrusfruit, wortelen en abrikozen. 

Aminozuren, te vinden in o.a. peulvruchten, vis en noten, zijn de belangrijkste stoffen voor een stevige huid. Zij stimuleren de elastische vezels, zoals collageen en elastine. 

Uit de natuur

Alles wat je nodig hebt om je goed te voelen, is in de natuur aanwezig. Ook voor je huid heeft Moeder Aarde cadeautjes, zoals kalanchoë. Een plantje dat groeit in Madagaskar en verwerkt is in de nieuwe Hydra-Essentiel [HA²] producten van Clarins. 

Het biologisch kalanchoë extract stimuleert namelijk de huideigen aanmaak van hyaluronzuur, zodat de huid goed gehydrateerd blijft. Ook de aanmaak van andere hydraterende moleculen, voor een nog diepere hydratatie, worden gestimuleerd. 

Krachtige hydratatie

Om ervoor te zorgen dat je huid gehydrateerd blijft, heeft Clarins een nieuw product ontwikkeld: Hydra-Essentiel [HA²], verkrijgbaar in zeven verschillende texturen voor alle huidtypen.Deze producten helpen het natuurlijke hyaluronzuurgehalte in je huid te verhogen. Zo behoudt de huid een optimaal vochtgehalte en ziet de huid er fris en vol uit. Hierbij wordt een dubbele dosis hyaluronzuur gecombineerd met biologisch kalanchoë extract. Samen vormen die het Hyaluronic Power Complex. Voor een drievoudige hydraterende en verstevigende werking. Op korte én lange termijn, in alle huidlagen. Alle producten zijn verkrijgbaar in de webshop via clarins.com. Ontvang nu 20% korting op alle producten met de code CLARINS20. Geldig t/m 31 maart 2023.

Voor de nacht

Je huid verliest de hele dag door vocht. Daarom is het belangrijk dat je huid ook ’s nachts voldoende gehydrateerd blijft. Daarom heeft Clarins ook binnen de nieuwe Hydra-Essentiel [HA²]-lijn ook een nachtcrème. Breng deze crème liefdevol aan na het reinigen van je huid. Combineer eventueel met een gezichtsmassage waarbij je de bloedcirculatie stimuleert. Dan kan jouw huid ‘s nachts extra goed zijn werk doen: herstellen, ademen, afvalstoffen afvoeren en collageen aanmaken.

Volgend artikel
Dit is het betoverende verhaal achter de yogahouding Dandasana
Dit is het betoverende verhaal achter de yogahouding Dandasana