Dit is het betoverende verhaal achter de yogahouding Dandasana

Dit is het betoverende verhaal achter de yogahouding Dandasana Dit is het betoverende verhaal achter de yogahouding Dandasana Dit is het betoverende verhaal achter de yogahouding Dandasana

Achter elke yogahouding zit een mythologisch verhaal. Door je te verdiepen in het verhaal achter de yogahouding, krijgt de houding meer betekenis en maak je ruimte voor spirituele groei. Wat is het verhaal achter de yogahouding Dandasana?

De yogahouding Dandasana

Dandasana is een yogahouding waarbij je rechtop zit met je benen recht voor je uitgestrekt. De naam komt uit het Sanskriet waar danda “staf” betekent en asana “houding”. Letterlijk vertaalt is Dandasana dus de stafhouding. Deze yogahouding staat ook symbool voor het geven en ontvangen van steun: zolang je zelf niet stabiel in het leven staat, kun je een ander niet helpen. Het helpt je eraan herinneren dat je alleen goed voor anderen kunt zorgen wanneer je in de eerste plaats óók goed voor jezelf zorgt.

Het verhaal achter Dandasana

De prachtige symboliek achter deze yogahouding vormt de basis voor een betoverend mythologisch verhaal. In samenwerking met Yoga by Happinez delen wij dit mooie sprookjesachtige verhaal met je dat je hieronder kunt beluisteren.

Hervind je balans

Kun jij extra ontspanning gebruiken? Of wil je je yogapractice verbeteren? Dan zijn de online yogalessen van Yoga by Happinez zeker iets voor jou. Vanaf je eigen beeldscherm te volgen wanner het jou uitkomt. Je hebt keuze uit 400 yoga-, meditatie- en Pilates videolessen, van yoga Nidra tot poweryoga, geschikt voor beginnende tot gevorderde yogi. Probeer het nu 14 dagen gratis.

Nieuw: Happinez Zomerboek

Trakteer jezelf deze zomer op heel veel leesplezier met het Happinez Zomerboek. Met maar liefst 208 pagina’s vol fijne inzichten, puzzels, een yoga-zomerhoroscoop, schrijfoefeningen en meer.

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.

Meer lezen over yoga?

Ontdek meer via Yoga by Happinez.

Volgend artikel
Deze yogahoudingen verminderen spanning en stress
Deze yogahoudingen verminderen spanning en stress