Ontspannen in Duitsland: op deze plekken kom je volledig tot rust

Ontspannen in Duitsland: op deze plekken kom je volledig tot rust Ontspannen in Duitsland: op deze plekken kom je volledig tot rust Ontspannen in Duitsland: op deze plekken kom je volledig tot rust

Wil je de dagelijkse sleur achter je laten, even helemaal niets? Ga de grens over en gun jezelf een paar dagen wellness in Duitsland. Onze oosterburen hebben namelijk talloze wellnesshotels waar je helemaal tot rust komt, en dat op slechts een paar uren rijden.

In Duitsland is kuren een begrip. Al van oudsher komen mensen uit heel Europa naar de ‘Baden’ voor ontspanning. Vaak gelegen in de rust, op een unieke locatie, omringd door frisse lucht, met gezond eten en in combinatie met een prachtige omgeving.

Rijkdom voor lichaam en geest

Een dagje (of langer) naar een kuuroord is een verrijking voor lichaam en geest. Doordat je volop rust en stilte ervaart en verbonden bent met de natuur, creëer je ruimte om na te denken wat je écht wilt. Ook doet het goed voor je lijf, denk alleen maar aan een betere doorbloeding. Gun jezelf daarom een dag of langer kuren bij de buren. We hebben twee aanraders, en extra leuk: je maakt ook nog eens kans op een voucher voor twee nachten voor twee personen, inclusief ontbijt.

Der Eisvogel 

Een aanrader is Wellnesshotel der Eisvogel in het hart van Hallertau. Dit gebied in de deelstaat Beieren staat bekend om de hopproductie. Het superior viersterren hotel met een tuin van 10.000 vierkante meter is prachtig gelegen aan de oever van de Donau uiterwaarden. Maar dat is niet alles. Je kunt hier namelijk heerlijk kuren. 

© www.guenterstandl.de

Spabehandeling met hop
Er is een wellnesscentrum met een breed scala aan sauna’s, een binnenzwembad en je kunt diverse spabehandelingen met zwavel, hop en modder boeken. Ook wordt er heerlijk gekookt met lokale producten, waaronder asperges, bessen, groenten en eieren van de eigen boerderij.  

Nieuwe kamers 
Sinds 2022 heeft der Eisvogel 25 nieuwe kamers en suites in de kleurstelling van de ijsvogel. In totaal zijn er 58 kamers en suites. Leuk detail: dit jaar viert de familie Zettl – Feldmann het 75-jarig jubileum van het hotel.

Wellnesshotel Jordan’s Untermühle 

Nog zo’n mooi adres om je zorgen los te laten en je hoofd leeg te maken is superior Wellnesshotel Jordan’s Untermühle. Dit prachtige hotel is gelegen in Rheinhessen, de grootste wijstreek van Duitsland, en wordt sinds 2005 gerund door Martina en Gerhard Jordan en hun kinderen Niclas en Luisa. 

Het hotel bestaat uit drie vakwerkgebouwen met een 17e-eeuwse watermolen en een moderne uitbreiding. In totaal zijn er 45 studio’s, kamers en suites in een elegante landhuisstijl. Heerlijk om te verblijven!

© Dominik Ketz / Jordan’s Untermühle

Wellness en wijn 
In het hotel ligt de focus op wellness, verwennerij en wijn. Zo is er een fijne spa met saunagedeelte, verwarmd buitenzwembad, een panoramische yogaruimte, behandelkamers en fijne lounge. In de chique landhuiskeuken worden heerlijke gerechten bereid met invloeden uit de mediterrane en Aziatische keuken. 

Wandelen en fietsen 
Verken hier ook zeker de omgeving. Er is een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden direct vanuit het hotel. De kalmte en stilte in de prachtige natuur rondom het wellnesshotel nodigen uit om te zijn en te luisteren naar je innerlijke stem. 

Maak kans op een gratis overnachting

Der Eisvogel en Wellness & Yogahotel Jordan’s Untermühle gunnen je graag een paar dagen wellness. Daarom maak je kans op een voucher voor twee overnachtingen voor twee personen (inclusief ontbijt) bij één van deze hotels. Hoe doe je mee? Selecteer jouw favoriete hotel en laat je gegevens achter. Je kunt meedoen t/m 13 juni 2024. Winnaars krijgen automatisch bericht. Door mee te doen ga je automatisch akkoord met de voorwaarden

Volgend artikel
Wat vraagt er om heling? Dit kunnen je tanden over jou vertellen
Wat vraagt er om heling? Dit kunnen je tanden over jou vertellen