Wat vraagt er om heling? Dit kunnen je tanden over jou vertellen

Wat vraagt er om heling? Dit kunnen je tanden over jou vertellen Wat vraagt er om heling? Dit kunnen je tanden over jou vertellen Wat vraagt er om heling? Dit kunnen je tanden over jou vertellen

Je mond is een van de meest invloedrijke, gevoelige en intiemste plekken van je lichaam. Met de mond spreken we de waarheid van onze ziel. Brengen we wat diep in ons leeft, de wereld in. Een glimlach of grijns spreken boekdelen. Je zou zo kunnen zeggen dat de mond een poort is, tussen jou en de wereld om je heen.

Je tanden lijken misschien levenloze dingen, maar het zijn in werkelijkheid dynamische, levende organismen, en ons tandvlees is meer dan een huls, het is een gelaagd membraan van slijmvlies, bot en bindweefsel. Net als in de rest van het lichaam, slaan ook je tanden trauma, emoties, gedachten en gebeurtenissen op en zijn ze via energiebanen, bloedvaten en zenuwen nauw verbonden met je hele systeem en daarmee allemaal even belangrijk.

Elke tand heeft een functie

In haar boek The Secret Lives of Teeth, beschrijft Meliors Simms aan de hand van haar eigen ervaringen met een slecht gebit (terwijl ze ijverig poetste en floste) over de zoektocht naar een manier om haar mond te helen. Ze kwam erachter dat elke tand een eigen functie heeft in het lichaam, en ook energetisch een bepaalde lading heeft. Zo is er bijvoorbeeld de ‘nacht-tand’ die informatie bezit over je moederlijn en culturele achtergrond en de ‘huis-tand’ die refereert aan je romantische relaties, je gezin en je huiselijke leven. 

De onderliggende lading

Volgens Meliors Simmons staan je tanden allemaal in contact met een bepaald deel van je (emotionele) systeem. Als een bepaalde tand problemen geeft, dan kun je opzoeken welke lading de tand heeft en bij jezelf te rade gaan wat er op een dieper niveau geadresseerd of geheeld wil worden. Ook als een tand getrokken is, blijft de lading zitten, waardoor een implantaat bijvoorbeeld ook weer problemen kan geven als het onderliggende aspect niet wordt opgelost.

Nieuw: Happinez Zomerboek

Trakteer jezelf deze zomer op heel veel leesplezier met het Happinez Zomerboek. Met maar liefst 208 pagina’s vol fijne inzichten, puzzels, een yoga-zomerhoroscoop, schrijfoefeningen en meer.

Wat vraagt er om heling?

De bovenkaak : oorsprong

De bovenkaak staat voor waar je vandaan komt en voor je familie. Het staat symbool voor je dromen en je toekomstvisie. Problemen kunnen wijzen op een conflict tussen je achtergrond en je verlangens.

De onderkaak: actie

De onderkaak staat voor je relaties met vrienden, partners en kinderen. Het draagt moed, daadkracht en authenticiteit. Problemen met je onderkaak kunnen komen door spijt over dingen die je niet gedaan of gezegd hebt.

De linkerkant van je mond: privé

De linkerkant van je mond staat voor je innerlijk leven. Je gedachten, gevoelens en intuïtie en je gezinsleven. Problemen kunnen wijzen op het gebrek aan een plek waar je tot jezelf kunt komen en je vrij kunt uiten.

De rechterkant van je mond: publiek

De rechterkant van je mond staat voor je leven buitenshuis, waaronder je werk en hoe je gezien wil worden door anderen. Dit stuk van je mond reageert op hoe je je gewaardeerd en gezien voelt door de buitenwereld en op je werk.

Bron: The Secret Life of Teeth – Meliors Simms

Tekst: Sarah Domogala

Dit artikel is redactioneel ingekort en komt uit Happinez Blijf in verbinding. Meer weten? Bestel dit nummer nu zonder verzendkosten in de Happinez webshop.

Meer lezen over gezondheid?

Dit vertellen je nagels over jouw gezondheid.

Volgend artikel
Gelaatkunde: wat vertelt jouw gezicht over je karakter?
Gelaatkunde: wat vertelt jouw gezicht over je karakter?