3 boeken om te lezen als je worstelt met je lichaamsbeeld

3 boeken om te lezen als je worstelt met je lichaamsbeeld 3 boeken om te lezen als je worstelt met je lichaamsbeeld 3 boeken om te lezen als je worstelt met je lichaamsbeeld

(Bijna) iedereen worstelt wel eens met zijn lichaamsbeeld. Op zulke momenten kan het fijn zijn om kracht te halen uit een boek. Deze drie boeken inspireren je om van je lichaam te houden zoals het is. Laat ze je ondersteunen op je reis naar zelfacceptatie:

Op je lijf geschreven – Mayra Louise

Self-love blogger en plus-size model Mayra Louise schreef het boek Op je lijf geschreven na een jarenlange strijd tegen haar eigen lichaam. Ze besefte dat het zonde was van haar tijd en haar leven, en dat het geluk niet in je kledingmaat zit. Haar motto is dan ook ‘Happy is not a dress size’. In het boek vertelt ze je onder andere over het schoonheidsideaal, hoe je van jezelf kunt houden en het belang van een gezond socialmediadieet (‘Het enige dieet dat echt werkt!’). Het boek staat vol mooie inzichten, verhalen van andere vrouwen en praktische tips voor meer zelfvertrouwen. Een echte aanrader voor iedereen die worstelt met zijn of haar zelfbeeld.

Body positive power – Megan Jayne Krabbe

Megan Jayne Krabbe, voorheen op Instagram bekend als ‘bodyposipanda’, schrijft in het boek Body positive power dat we ons lichaam zien als een probleem, maar dat de manier waarop we geleerd hebben te kijken naar ons lichaam het probleem is. Op haar veertiende kreeg de schrijfster de diagnose anorexia. Na haar herstel volgden periodes van diëten, binge-eten, afvallen en weer aankomen. Totdat ze body positivity ontdekte en haar leven veranderde. Met dit boek wil ze iedereen laten zien dat we goed genoeg zijn zoals we zijn. Aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken pleit ze voor een wereld waarin iedere lichaamsvorm wordt gevierd. ‘Als je de strijd met je lichaam beu bent, dan is dit boek voor jou.’


Knap voor een dik meisje – Tatjana Almuli

In Knap voor een dik meisje vertelt Tatjana Almuli haar persoonlijke verhaal, waarmee ze laat zien hoe het is om dik te zijn. Ze heeft haar hele leven overgewicht gehad en krijgt vaak ongevraagde opmerkingen over haar lichaam. Wanneer ze meedoet met een tv-programma en veel gewicht verliest, ervaart ze de privileges van slank zijn. Toch stoppen de opmerkingen niet, ze nemen zelfs toe, helemaal als ze weer aankomt. In dit boek laat ze zien hoe onze maatschappij met dikke mensen omgaat en neemt ze zelf de regie in het gesprek over haar lichaam. Een open, kwetsbaar, eerlijk en vooral inspirerend verhaal.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Vind jij het lastig om van je lijf te houden? Met kleine stapjes geef je je lichaam toch net wat extra aandacht en liefde, zodat je uiteindelijk vrede sluit met jouw lichaam. Probeer bijvoorbeeld deze vier eenvoudige stappen, lees deze inzichten voor een betere relatie met je lijf of word een meester in zelfliefde met deze 5 rituelen.

Meer boekentips?

3 boeken over sterke vrouwen die je gelezen moet hebben.

Over auteur
Dagmar Harkema is online redacteur, sterrenbeeld Ram en sinds juni 2020 werkzaam bij Happinez. Ze geeft je graag de beste tips voor een mooie(re) wereld, vertelt je waar je de leukste evenementen kunt vinden, deelt DIY’s en verzorgt de online boekenrubriek.
Volgend artikel
Met deze boeken lijm je een gebroken hart
Met deze boeken lijm je een gebroken hart