Sluit vriendschap met je lichaam

Sluit vriendschap met je lichaam Sluit vriendschap met je lichaam Sluit vriendschap met je lichaam

Vind jij het lastig om van je lijf te houden? Met kleine stapjes geef je je lichaam toch net wat extra aandacht en liefde, zodat je uiteindelijk vriendschap sluit met jouw fysieke zelf.

1. Boek regelmatig een massage

Naast dat een massage natuurlijk heerlijk ontspannend is, kan het ook helend zijn wanneer iemand jouw lijf met zachte hand kneed en masseert. Het zorgt ervoor dat je in contact komt met je lichaam op een positieve manier, dus zonder oordeel. Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende massages te boeken. Van sportmassages die de spieren laten herstellen na intensieve work-outs tot massages die zich specifiek richten op het opheffen van energetische blokkades in het lichaam. Luister naar je lijf en wat het nodig heeft en gun jezelf dit cadeau zo nu en dan. Dat is niet egoïstisch of decadent, maar liefdevol.

2. Smeer jezelf elke avond (of ochtend) in met een voedende bodylotion

Probeer jezelf aan te leren om elke keer nadat je gedoucht hebt even vijf minuutjes de tijd te nemen om jezelf helemaal in te smeren met een voedende bodylotion. Naast dat het in deze gure wintermaanden echt geen overbodige luxe is om wat extra te hydrateren, is ook dit een manier om vriendschap te sluiten met je lijf. Zie het lichaam niet als iets dat nu eenmaal het omhulsel van je ziel is, maar als een krachtig instrument dat liefde en zorg verdient. En daar mag je best even de tijd voor nemen.

3. Zorg dat je handen en nagels goed verzorgd zijn

Je handen en nagels zie je de hele dag. Bovendien gebruik je ze voortdurend, om jezelf of anderen mee aan te raken bijvoorbeeld. Een goede verzorging kan een cadeautje aan jezelf zijn. Elke keer als je naar je handen kijkt, is dat weer even een reminder dat jij goed voor jezelf zorgt én wil zorgen. Zelf word ik enorm gelukkig van mooie nagellak. Het kost best wat tijd om mijn nagels elke keer een kleurtje te geven of om naar een salon te gaan en het te laten doen. Toch doe ik het, want ik word er vrolijk van, iedere keer als ik er weer naar kijk.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Alleen in april: 10,- korting met code VEDA10


4. Benoem minstens één positief ding wanneer je in de spiegel kijkt

We zijn gewend alleen naar onszelf te kijken met een negatief oordeel in het achterhoofd, met kritiek op wat we zien. Het kost tijd om dat af te leren, maar begin er eens mee om iedere keer als je in de spiegel kijkt, iets positiefs over jezelf te denken. Zoals: ‘mijn haar zit leuk vandaag’. Of: ‘ik heb een mooie glimlach’. Dit kan, zeker in het begin, een beetje onwennig aanvoelen en betekent niet dat we nooit meer iets op onszelf aan te merken hebben. Maar het leert ons wel om ons lichaam en de spiegel ook met iets positiefs te associëren. Lach naar jezelf en sta even stil bij wat je leuk of mooi vindt aan jezelf. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Jezelf dwingen met een positieve bril naar jezelf te kijken, wordt daardoor vanzelf makkelijker, echt.

Over auteur
Freelance journalist Joanne Wienen blijft (met vallen en opstaan) altijd zoeken naar het geheim van een gelukkig, gezond en gebalanceerd leven. Ze schrijft artikelen over alles wat ze tijdens die levensreis meemaakt en leert.

Meer lezen over je lichaam?

Eet deze voedingsmiddelen voor een stralende huid.

Volgend artikel
Waarom borsten eigenlijk zo bijzonder zijn
Waarom borsten eigenlijk zo bijzonder zijn