Sacred sexuality: zo geniet je met volle aandacht van elkaar

Sacred sexuality: zo geniet je met volle aandacht van elkaar Sacred sexuality: zo geniet je met volle aandacht van elkaar Sacred sexuality: zo geniet je met volle aandacht van elkaar

Volledig aanwezig zijn in élk moment van genot, daar draait sacred sexuality om. Bij sacred sex met je partner is zowel fysieke seks als een orgasme bereiken optioneel. Voorop staat dat jullie bewust aanwezig zijn in het moment, aandacht hebben voor elkaar en van elkaar genieten.

Samen deze manier van intimiteit beleven kan nieuw en spannend zijn. Maar als je even de tijd neemt om samen te ontspannen, dan geef je de oneindige en nog altijd mysterieuze intelligentie van je lichaam de tijd om je te helpen je minder zenuwachtig of ongemakkelijk te voelen. Je lichaam maakt namelijk zodra je elkaar aankijkt, liefdevol aanraakt of omhelst het liefdeshormoon oxytocine aan. Dit hormoon maakt dat je je dieper kunt ontspannen en een connectie voelt met je partner. Vertrouw dus op je lichaam en volg deze zes stappen voor een intiem moment samen.

1. Sacred Space

Net als bij self-pleasure creëer je ook nu een sacred space. Een plek om je samen veilig, geborgen en vrij te voelen om te geven en ontvangen, een plek waar geen plaats is voor schaamte. Kies een ruimte om samen te zijn waar je niet gestoord kunt worden. Maak de ruimte warm en zacht met bijvoorbeeld gedimd licht, kaarsen, kussens en een fijn muziekje of richt samen een altaartje in met alle dingen die jullie zintuigelijk genot geven.

2. Mediteer samen

Mediteren zorgt ervoor dat je afleidende gedachten even kunt laten voor wat ze zijn, contact maakt met je lijf en samen kunt ontspannen.

Online training Sacred Sexuality

  • Ervaar meer levendigheid, intimiteit en sensualiteit

  • Kom in verbinding met je vrouwelijke energie

Kom tegenover elkaar zitten in kleermakerszit. Jullie knieën raken elkaar lichtjes. Stem jullie ademhaling, ogen en hartslag op elkaar af door ieder je rechterhand op het hart van de ander te leggen, elkaar aan te kijken, in hetzelfde ritme te ademen en elkaars hartslag te voelen.

Dicht bij je hart ligt je hartchakra, het centrum van je emotioneel en fysiek welzijn, compassie en liefde. Je hartchakra staat ook voor een oprechte verbinding met je ware zelf, de ander en de wereld om je heen. Voel elkaars ademhaling, hartslag en lichaamswarmte. Maak hartcontact en laat de energie van liefde stromen.

3. Oogcontact

Na de meditatie, open je je ogen en neem je even een moment om elkaar diep in de ogen aan te kijken. Kijk naar elkaar met een zachte blik en geef je over aan een moment van dankbaarheid en vertrouwen.

Oogcontact is onvoorstelbaar intiem. Het is ongemakkelijk misschien, maar tegelijkertijd ook opwindend. Door elkaar in de ogen aan te kijken, stel je je beiden kwetsbaar op. Je voelt hoe het verlangen naar elkaar groeit door niet alleen de ander echt te zien, maar ook door te voelen dat je zelf gezien wordt. Probeer in stilte emoties als passie, tederheid en liefde met elkaar te delen.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor


4. Langzaam strelen

Elkaar aanraken is een heel wezenlijke manier om ons emotioneel en energetisch met elkaar te verbinden. De ander masseren of strelen doen we intuïtief als we zowel fysieke als emotionele pijn willen wegnemen, als we affectie willen tonen of elkaar willen verleiden. Oude Oosterse culturen kennen erotische massages die bedoeld zijn om de levensenergie te laten stromen en de magie van seksualiteit niet alleen met je lichaam, maar ook met je geest en ziel te ervaren. In deze tradities is de seksuele energie onze grootste, meest krachtige levensenergie die langs en door al onze energiebanen stroomt en die we vrij van schaamte en taboes kunnen aanwakkeren door elkaar te masseren.

Streel elkaar langzaam en neem uitgebreid de tijd om met volledige aandacht elkaars lichaam te verkennen en sensuele zones te ontdekken. Subtiele sensaties voel je alleen als je vertraagt.

Wissel heel zacht strelen af met strelen met iets meer druk. Door elkaar te strelen en liefdevol contact te hebben, komt bij jullie beiden het gelukshormoon oxytocine vrij. Dit maakt dat jullie je ontspannen, veilig en verbonden voelen, waardoor het makkelijker wordt om je over te geven aan gevoelens van verlangen. Geef elkaar aanwijzingen, laat de ander weten wat je prettig vindt. Misschien vind je het fijn als je partner zachtjes over een gevoelig plekje blaast of met een veer over je huid streelt.

5. Voel de subtiele energie

Neem voordat jullie verdergaan, even een minuut pauze. Stem de ademhaling weer op elkaar af, voel hoe jullie verbonden zijn. Voel de subtiele sensaties in je lichaam, hoe je huid gloeit, je hartslag misschien iets sneller is gaan kloppen en geniet daarvan. Hou elkaars hand vast, kom in elkaars armen liggen of leg beiden weer je hand op het hart van de ander. Doe wat nu voor jullie beiden prettig voelt. Voel hoe je naar elkaar verlangt en de intimiteit die jullie delen zonder daar meteen op te reageren.

6. Wakker de seksuele energie aan

Begin elkaar te masseren. Wat extra fijn is, is om verwarmde massageolie te gebruiken. Masseer elkaar puur op gevoel en intuïtie. Misschien beginnen jullie met het masseren van elkaars armen of masseer je om de beurt elkaars rug. Doe wat prettig voelt, raak de plekjes aan waarvan je weet dat het een erogene zone is en wek zo de seksuele energie op.

Het doel is niet een orgasme opwekken, maar de seksuele energie door het hele lichaam te laten stromen. Wil je het spannender maken, dan kun je een blinddoek gebruiken. Vertrouw je partner, durf te geven en te ontvangen.

Naarmate de seksuele energie en spanning tussen jullie toeneemt, dan voel je beiden of en wanneer het moment is aangebroken om een stap verder te gaan. Volg je gevoel, intuïtie en waar de seksuele energie heen wil. Adem beiden met aandacht. Bewust ademen is de meest eenvoudige manier om in het hier en nu te zijn.

Tip: Vergeet de genitaliën. Probeer ook eens samen op onderzoek te gaan zonder elkaars genitaliën aan te raken. Ontdek elkaars lichaam en laat de seksuele energie groeien. Daardoor word je veel gevoeliger en kun je intenser genieten van aanrakingen.

Meer weten over Sacred Sexuality?

In onze nieuwste training Sacred Sexuality leer je via verschillende oefeningen om meer levendigheid, intimiteit en sensualiteit in je leven te ervaren. Gaandeweg leer je om (weer) in contact te komen met je vrouwelijke seksuele energie: de kracht die vreugde en liefde doet oplaaien, en alles om je heen in beweging laat komen. De training gaat naar verwachting eind juli live, maar is nu al voor pre-order beschikbaar. Lees hier meer over de online training sacred sexuality.

Volgend artikel
Dé 18 vragen die liefde en intimiteit stimuleren
Dé 18 vragen die liefde en intimiteit stimuleren