Voel jij je soms alleen? Zo maak je nieuwe vrienden, let maar op!

Voel jij je soms alleen? Zo maak je nieuwe vrienden, let maar op! Voel jij je soms alleen? Zo maak je nieuwe vrienden, let maar op! Voel jij je soms alleen? Zo maak je nieuwe vrienden, let maar op!

Nieuwe vrienden maken gaat niet vanzelf, maar als je deze tips volgt, lukt het zeker.

Vriendschappen zijn ongelooflijk belangrijk voor ons geluksgevoel en voor onze gezondheid. Kom jij, als je om je heen kijkt, tot de conclusie dat het kringetje om jou heen best klein geworden is? Doe er dan iets aan. Met deze tips gaat het je lukken om nieuwe vrienden te maken.

Doe wat je leuk vindt

Gemeenschappelijke interesses zijn een belangrijke voorwaarde voor een vriendschap. Neem dus als uitgangspunt wat jij leuk vindt om te doen. Hou je van wandelen, lezen, de natuur ingaan? Vind gelijkgestemde zielen waarmee je dit samen kunt doen. Als je iets doet waar je plezier in hebt, heb je het sowieso al naar je zin en ben je niet alleen bezig met de vraag ‘klikt het met deze mensen’. Contact leggen gaat dan vanzelf.

Vertel anderen dat je op zoek bent

‘Op zoek’, dat klinkt misschien een beetje wanhopig, en wanhopig is natuurlijk wel het laatste wat je wilt zijn. Het is de kunst die gedachte (en dat oordeel over jezelf) los te laten. Er is niks mis mee om je vriendenkring uit te willen breiden. Vriendschap is belangrijk in een mensenleven, het draagt zelfs bij aan je gezondheid – evenveel als stoppen met roken! Vertel je vrienden en familie dus dat je graag nieuwe mensen wilt leren kennen. Ze komen vast met tips, of nodigen je uit om mee te gaan wanneer ze iets leuks gaan doen met andere vrienden. Vrienden van vrienden zijn vaak leuke mensen.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

Haal verwaterde vriendschappen aan

Die studievriendin waar je het vroeger zo leuk mee had, die vriend waar je een paar jaar geleden nog vaak mee naar concerten ging: stuur ze gewoon een berichtje en stel voor om weer eens bij te praten. Je merkt vanzelf of de klik van vroeger er nog is. Misschien blijft het bij een leuke middag of avond, maar het kan ook zomaar dat je zo een oude vriendschap aanhaalt.

Blijf eisen stellen

Woon je net in een nieuwe stad, is je relatie uit of voel je je om een andere reden best alleen, dan zijn er misschien momenten dat iedere vorm van gezelschap een verademing lijkt. Tuin er niet in, blijf kritisch. Vriendschappen zijn alleen een aanvulling in je leven als er een klik is. Bovendien hoef je geen tientallen vrienden te hebben, kwaliteit is veel belangrijker dan kwantiteit.

Stap uit, jawel, je comfort zone

Als je zo iemand bent die keuzes eindeloos afweegt (aan de ene kant… maar aan de andere kant…) daag jezelf dan eens uit om een tijdlang ‘ja’ te zeggen op alle verzoeken die je krijgt. Mits het leuke mensen zijn, natuurlijk.

Doe het rustig aan

Met nieuwe vrienden maken is het net zoals met het vinden van een nieuwe relatie: als je te hard je best doet, gaat het moeizaam. Straal je uit dat je iemand graag als nieuwe beste vriend wilt, dan kan die beoogde BFF daar een beetje van schrikken. Neem de tijd om elkaar beter te leren kennen, en leg de lat niet te hoog. Go with the flow. Neem je voor om nieuwe contacten te maken en leuke mensen te ontmoeten, niet om meteen een nieuwe beste vriend te vinden.

Over auteur
Freelance journalist Dorien Vrieling is een nuchtere Noorderling met een grote interesse in wat mensen beweegt. Ze schrijft graag over de hobbels die een mens op zijn weg kan tegenkomen, en hoe je daarmee om kunt gaan.

Meer lezen over vriendschap?

Omring je met vrienden die juist niet op je lijken.

Volgend artikel
Ben je een vriend(in) uit het oog verloren? Zó doorbreek je de stilte
Ben je een vriend(in) uit het oog verloren? Zó doorbreek je de stilte