3 boeken over sterke vrouwen die je gelezen wil hebben

3 boeken over sterke vrouwen die je gelezen wil hebben 3 boeken over sterke vrouwen die je gelezen wil hebben 3 boeken over sterke vrouwen die je gelezen wil hebben

Er is weinig zo fijn als jezelf verliezen in een boek. Deze 3 boeken brengen een ode aan de moed en kracht van vrouwen. Laat je inspireren:

De heks van Limbricht – Susan Smit

In ‘De heks van Limbricht’ vertelt Susan Smit het waargebeurde verhaal van Entgen Luijten. Entgen was de laatste vrouw die als heks in Nederland is vervolgd en gedood. Het verhaal speelt zich af in Limbricht, aan het eind van de zeventiende eeuw. Entgen Luijten heeft een grote kennis van de natuur die ze regelmatig inzet om dorpsgenoten te helpen, tot ze vanwege een paar ongelukkige voorvallen beschuldigd wordt van hekserij. Een boek over de moed, eigenzinnigheid en het politieke bewustzijn van een ongetemde vrouw.

Wild – Cheryl Strayed

In het boek ‘Wild’ beschrijft Cheryl Strayed de tocht die haar leven veranderde. Op zesentwintigjarige leeftijd bevindt ze zich op een dieptepunt: haar moeder is overleden en ze ligt in een scheiding. Voor haar gevoel heeft ze niets meer te verliezen. In een impuls besluit ze in haar eentje en onvoorbereid een wandeltocht te maken van 1700 kilometer, langs de kust van Mexico naar Canada. De tocht is zwaar, maar maakt haar sterker dan dat ze ooit was. Een boek over kracht, jezelf verliezen en jezelf weer terugvinden.

De ontembare vrouw – Clarissa Pinkola Estés

Clarissa Pinkola Estés legt in ‘De ontembare vrouw’ de diepe betekenis uit van sprookjes, mythen en verhalen. Ze ontdekte dat in deze verhalen waarheden zitten over wie en wat de vrouw was en is. De verhalen en archetypes die ze aanhaalt, zijn gekozen om vrouwen moed te geven. ‘In elke vrouw schuilt een wild en natuurlijk wezen, een krachtig drijfveer, gevuld met goede instincten, gepassioneerde creativiteit en een tijdloos weten.’ Deze wijze aanwezigheid in de vrouwelijke psyche geeft vrouwen hun creativiteit, energie en kracht. Dat is de Ontembare Vrouw. Een boek vol inzichten, wijsheid en liefde.

Meer mooie boeken van sterke vrouwen

Over auteur
Dagmar Harkema is online redacteur, sterrenbeeld Ram en sinds juni 2020 werkzaam bij Happinez. Ze geeft je graag de beste tips voor een mooie(re) wereld, vertelt je waar je de leukste evenementen kunt vinden, deelt DIY’s en verzorgt de online boekenrubriek.
Volgend artikel
Wil je meer lezen? Twaalf tips!
Wil je meer lezen? Twaalf tips!