Bewust ouderschap: 3 inspirerende boeken voor moeders

Bewust ouderschap: 3 inspirerende boeken voor moeders Bewust ouderschap: 3 inspirerende boeken voor moeders Bewust ouderschap: 3 inspirerende boeken voor moeders

Verwacht je een kindje, ben je net moeder geworden of ben je op zoek naar een cadeau voor een (aanstaande) moeder? We delen een aantal boeken voor moeders die kunnen ondersteunen op de reis van het moederschap.

Boeken voor moeders: 3 tips

De nieuwe moeder

In ‘De nieuwe moeder’ laat Ernestine Numan zien hoe je je innerlijke kracht kunt versterken en hoe je een bezield en betekenisvol leven kunt leiden, in verbinding met jezelf en je kinderen. Ernestine: “Als moeder van nu wil je al je verschillende rollen met aandacht en liefde vervullen, en van betekenis zijn voor je omgeving. Maar dit kan ook voor onrust en onvrede zorgen: vooral als je te weinig ruimte neemt voor jezelf, of denkt dat je het niet goed genoeg doet.” In het boek vind je persoonlijke verhalen, een holistische visie op modern moederschap en praktische oefeningen, zoals (online) meditatie, yoga, reflectievragen en extra tips voor het dagelijks leven. Hier vind je meer over ‘De nieuwe moeder’ van Ernestine Numan.

Happi.kids: opvoeden vanuit je hart

In ‘Happi.kids: Opvoeden vanuit je hart’ staan inspirerende inzichten, liefdevolle raad en creatieve ideeën voor een gelukkig, betekenisvol en vrolijk gezinsleven. Want we ‘moeten’ al zoveel, dat we soms vergeten hoe waardevol het is om wat licht en luchtigheid te scheppen. Het boek is een compilatie van de mooiste artikelen uit het tijdschrift Happi.kids. De hoofdstukken zijn ingedeeld in zes thema’s die gaan over wat echt belangrijk is in het leven, over wat je je kinderen zou willen meegeven. Verbinding, plezier, zelfvertrouwen, rust, kracht en een vleugje magie. Hier vind je meer over ‘Happi.kids: Opvoeden vanuit je hart’.

Hoogsensitief ouderschap

Ben je hooggevoelig? Dan ben je waarschijnlijk iemand die geeft en blijft geven. In het boek ‘Hoogsensitief ouderschap’ vertelt auteur Bieke Geenen hoe je goed voor jezelf kunt blijven zorgen. Ze deelt haar persoonlijke ervaringen en geeft praktische tools om valkuilen te herkennen en in evenwicht te blijven als hoogsensitieve ouder. Bieke: “Je gezin zal niets tekortkomen, daar ben ik zeker van. Ik wil je tonen hoe je af en toe je eigen grenzen wat beter kunt bewaken, zodat je ook de mooie kanten van het ouderschap en jouw hoogsensitiviteit meer mag beleven.” Hier vind je meer over ‘Hoogsensitief ouderschap’ van Bieke Geenen.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen
  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen
  • En nog veel meer

Meer boekentips?

Dit zijn 5 boeken die het leven van Susan Smit veranderden.

Over auteur
Dagmar Harkema is online redacteur, sterrenbeeld Ram en sinds juni 2020 werkzaam bij Happinez. Ze geeft je graag de beste tips voor een mooie(re) wereld, vertelt je waar je de leukste evenementen kunt vinden, deelt DIY’s en verzorgt de online boekenrubriek.
Volgend artikel
Wil je meer lezen? Twaalf tips!
Wil je meer lezen? Twaalf tips!