Dit is waarom je ook je huid slaapklaar moet maken

Dit is waarom je ook je huid slaapklaar moet maken Dit is waarom je ook je huid slaapklaar moet maken Dit is waarom je ook je huid slaapklaar moet maken

’s Ochtends met een glow wakker worden? Reinig dan je huid goed voor het slapen gaan. Niet alleen blijft je huid hierdoor in balans, ook is het een mooi ritueel om de dag van je af te spoelen en met een fijne energie in bed te stappen.

We besteden er vaak veel tijd aan; het beschermen van de huid. En terecht, want gedurende de dag wordt je huid blootgesteld aan elementen van buitenaf. Denk aan milieuvervuiling, zon, make-up, maar ook stress. Het zijn allemaal factoren die je huid uit balans kunnen brengen. Daarom is het belangrijk om de natuurlijke herstellende processen te ondersteunen en je huid goed te beschermen en verzorgen. Vergeet daarbij niet de kracht van een goede reiniging om je huid mooi en gezond te houden.

Even ademen, maar ook hard werken

Je huid heeft het overdag flink te verduren. ’s Nachts moet hij daarvan herstellen en goed kunnen ademen. Afvalstoffen worden namelijk afgevoerd, collogeen wordt aangemaakt en de cellen vernieuwen zich. Hiervoor is een schone huid nodig. Neem daarom elke avond de tijd voor een liefdevol reinigingsritueel, ook als je geen make-up draagt. En kies daarbij voor een mild reinigingsproduct, want reinigen met alleen water is niet voldoende en kan je huid erg uitdrogen. Hierbij een fijn stappenplan:

Stap 1:
Was je handen goed voordat je met het reinigen begint. Haal daarna je make-up eraf met een reinigingsmelk. Zo raken je poriën niet verstopt en kan de huid goed blijven ademen.

Stap 2:
Reinig je gezicht met een reinigingsschuim en neem ook je hals mee. Zeker ook fijn én makkelijk voor onder de douche. Gebruik daarna nog een reinigingstonic, die zorgt ervoor dat ook de allerlaatste restjes make-up worden verwijderd.

Stap 3:
Spoel je gezicht af met lauwwarm water. Geef dit ritueel wat meer verdieping door ook de dag mee te geven aan het water. Visualiseer dat alle negatieve emoties van de dag door het afvoerputje van de wastafel gaan. Zo ga je met een schone huid én fijne energie de nacht in.

Stap 4:
Dep je gezicht zachtjes en liefdevol droog met een handdoek. Gebruik daarna een fijne nachtcrème, waarmee je het huidherstel ondersteunt. Smeer niet te veel, anders wordt je huid lui. 

Reinigen met mineralen uit de Dode Zee

Wist je dat mineralen uit het water van de Dode Zee het lichaam helpen met reinigen, ontgiften van talg, vuil en andere onzuiverheden op je huid? Je vindt deze mineralen in de milde huidverzorgingsproducten van ZARQA. Alle producten bevatten 0% parfum en geen irriterende stoffen, zijn natuurlijk, vegan en hypoallergeen. Alles wat je (gevoelige) huid écht nodig heeft.

Een van de mineralen die in de producten zit is magnesium. Dit mineraal helpt bij het herstel van de pH-waarde én bij een droge huid. Ook bevordert het de reiniging van je huid en ondersteunt het een beschadigde huid die jeukt. Meer weten over de producten van ZARQA? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Neem een reinigend bad

ZARQA heeft niet alleen verzorgingsproducten voor het gezicht, maar ook voor body. Neem je een reinigend bad, dan is de 100% Dode Zeezout fijn.  Het zout reinigt en herstelt de huid en is geschikt voor de gevoelige (probleem)huid. Ook stimuleert zout de stofwisseling, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd.

Glanzende lokken en gezonde hoofdhuid

Heb je je huid gereinigd? Voor een complete schoonheidsslaap mag je ook je haar niet vergeten. Vroeger was het borstelen van het haar een vast onderdeel van het avondritueel. De slagen door het haar werden geteld: 100 was daarbij een magisch getal. Het gaat natuurlijk om de herhaalde beweging. Gebruik een borstel met natuurlijke haren en borstel van de hoofdhuid naar de haarpunten toe. Je masseert dan gelijk de hoofdhuid: wat weer zorgt voor een goede doorbloeding en een betere haargroei. Tip: breng jouw (over)gevoelige hoofdhuid in balans met de fijne haarproducten van ZARQA. Ook op basis van Dode Zee-mineralen.

Maak kans op 4x digitaal huidadvies en een bijpassend ZARQA huidverzorgingspakket t.w.v. 95,-

Wil je de producten van ZARQA ook proberen? Doe dan mee aan deze leuke winactie. Je maakt niet alleen kans op een ZARQA huidverzorgingspakket t.w.v. 95,- – afgestemd op jouw huidtype, óók ontvang je een uitgebreid digitaal huidadvies. Onze experts geven advies welke producten het beste bij jouw huidtype passen en hoe je je huid in balans kunt houden. Meedoen? Laat dan hieronder jouw gegevens achter.

Volgend artikel
Herfstrecept: kokossoep met gember en doperwten
Herfstrecept: kokossoep met gember en doperwten