Herfstrecept: kokossoep met gember en doperwten

Fotografie Eric van Lokven
Herfstrecept: kokossoep met gember en doperwten Herfstrecept: kokossoep met gember en doperwten Herfstrecept: kokossoep met gember en doperwten

Gember geeft de meest uiteenlopende gerechten net dat beetje extra. En met elke hap werk je aan je gezondheid, want gember bevat tal van goede eigenschappen. Gecombineerd met kokos een gouden combinatie.

Kokossoep met gember en doperwten

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel arachideolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • Groentebouillon (1 tablet)
  • 4 deciliter kokosmelk
  • 3 bospeentjes
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 200 gram (diepvries) doperwten
  • 25 gram pinda’s
  • Sojasaus
  • Verse gember
  • Sesamolie

Zo maak je het:

Verhit 1 eetlepel arachideolie in een ruime pan en fruit hierin 2 tenen knoflook, fijngehakt, en 1 rode ui, in ringen, ± 3 minuten op laag vuur. Voeg 6 deciliter groentebouillon (van 1 tablet) en 4 deciliter kokosmelk toe en breng aan de kook. Schrap 3 bospeentjes en snijd ze in smalle reepjes. Snijd 1 kleine rode chilipeper in ringetjes. Voeg wortelreepjes, peperringetjes en 200 gram doperwten (diepvries) toe en kook ± 3 minuten mee in de soep. Hak 25 gram pinda’s grof en rooster ze in een droge koekepan tot ze kleur krijgen. Breng de soep op smaak met sojasaus en verdeel over 4 kommen. Bestrooi met de pinda’s en rasp er verse gember over. Lekker met een paar druppels sesamolie.

Meer recepten lezen?

Om op te warmen: krachtige Golden milk.


Volgend artikel
5 manieren om (toch) te genieten van het najaar
5 manieren om (toch) te genieten van het najaar