Zo maak je van je wandeling een mindfulness-oefening voor je zintuigen

Zo maak je van je wandeling een mindfulness-oefening voor je zintuigen Zo maak je van je wandeling een mindfulness-oefening voor je zintuigen Zo maak je van je wandeling een mindfulness-oefening voor je zintuigen

Wandelen nodigt uit om te verwonderen en te ontdekken, maar ook om tot rust te komen, te genieten en inspiratie op te doen. Met deze tips maak je van een wandeling een mindfulness-oefening voor al je zintuigen; het helpt je met al je aandacht aanwezig te zijn in het hier en nu. 

1 Voel

Voel je de zon en de wind op je huid? Merk eens op hoe je voeten de aarde raken, voel het ritme waarin je loopt. Laat je handen eens rusten op de schors van een boom, of voel hoe zacht het mos is.

2 Ruik

Neem de geuren in je omgeving eens waar. Ruik je zee of juist een bos? Kun je met je neus de seizoenen waarnemen, en de plek waar je nu bent?

3 Luister

Neem ook de tijd om goed te luisteren. Je hoeft de geluiden niet meteen te plaatsen; probeer ze zonder oordeel of etiket simpelweg waar te nemen. Hoe ver kun je horen, en hoe dichtbij?


Meer tips?

In Happinez nummer 3-2020 ‘Neem je tijd’ lees je meer tips voor hoe je van een wandeling een mindfullness-oefening maakt voor al je zintuigen. Bestel ‘m nu zonder verzendkosten in onze webshop.

Meer Happinez?

Volgend artikel
6 manieren om emotioneel voor jezelf te zorgen
6 manieren om emotioneel voor jezelf te zorgen