Zo maak je van je wandeling een mindfulness-oefening voor je zintuigen

Zo maak je van je wandeling een mindfulness-oefening voor je zintuigen Zo maak je van je wandeling een mindfulness-oefening voor je zintuigen Zo maak je van je wandeling een mindfulness-oefening voor je zintuigen

Wandelen nodigt uit om te verwonderen en te ontdekken, maar ook om tot rust te komen, te genieten en inspiratie op te doen. Met deze tips kun je mindful wandelen en wordt het een mindfulness-oefening voor al je zintuigen. Het helpt je met al je aandacht aanwezig te zijn in het hier en nu. 

Mindful wandelen: zo doe je dat

1. Voel

Voel je de zon en de wind op je huid? Merk eens op hoe je voeten de aarde raken, voel het ritme waarin je loopt. Laat je handen eens rusten op de schors van een boom, of voel hoe zacht het mos is.

2. Ruik

Neem de geuren in je omgeving eens waar. Ruik je zee of juist een bos? Kun je met je neus de seizoenen waarnemen, en de plek waar je nu bent?

3. Luister

Neem ook de tijd om goed te luisteren. Je hoeft de geluiden niet meteen te plaatsen; probeer ze zonder oordeel of etiket simpelweg waar te nemen. Hoe ver kun je horen, en hoe dichtbij?

Ontdek ook onze online training Mindful Leven

  • Met mindfulness expert Johan Noorloos

  • Ervaar meer innerlijke rust

  • Alleen in mei: 10,- korting met code MINDFUL10

4. Kijk

Wanneer we kijken, hebben we vaak de neiging om ergens op te focussen: een boom in de verte, de schoonheid van een bloem. Laat je blik ook eens zacht over het landschap glijden zonder je blik te fixeren.

5. Proef

Kun je het landschap proeven? Het is een leuke aanvulling op een wandeling, om de smaken van de dag af te stemmen op de plek waar je bent geweest. Aardse tonen, of juist frisse kruiden? Zilte smaken of juist bloemig zoet? Breng de natuur naar je bord.

Leven met de seizoenen: iets voor jou?

Wil je ontdekken wat leven met de seizoenen je kan brengen? Meld je dan gratis aan voor Happinez’ Leef met de seizoenen. Ontvang 6 mails in je inbox vol met inspiratie, oefeningen en cadeaus. Ontdek de kracht en het ritme van elk seizoen én wat het voor jou kan doen. Wil je meer informatie of je direct aanmelden? Dat kan hier.

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.

Meer lezen over mindfulness?

Wil je meer mindfulness in je leven? Doe dít dan vooral niet.

Volgend artikel
Dit is wat een dagelijkse wandeling van 20 minuten met je doet
Dit is wat een dagelijkse wandeling van 20 minuten met je doet