Zo haal je geluk uit vakantieherinneringen

Zo haal je geluk uit vakantieherinneringen Zo haal je geluk uit vakantieherinneringen Zo haal je geluk uit vakantieherinneringen

Ongestoord en met aandacht van alles genieten. Dat is wat een vakantie zo waardevol maakt en waarom we ons er ook altijd weer zo op verheugen. Dit jaar loopt het allemaal even anders. We blijven misschien wel gewoon thuis. Het is even schakelen, maar ook een mooi moment om juist terug te kijken op de mooie reizen die je al hebt gemaakt, en die je nu zeker extra koestert.

Onderdompelen in een nieuwe cultuur, zoeken naar een fijn restaurant, een azuurblauwe zee induiken…. Op vakanties nemen we hier uitgebreid de tijd voor. En nu we dit even niet kunnen, is het de kunst om er opnieuw van te genieten door juist de tijd te nemen om al die fijne vakantieherinneringen weer op te halen. Een paar tips:

Fijne foto’s

Heb je al je vakantieherinneringen vastgelegd in een fotoalbum? Blader er weer eens met aandacht doorheen om opnieuw te genieten van al die mooie vakantiemomenten. Of misschien heb je wel een dagboekje bijgehouden. Lees het terug en je ervaart meteen weer dat fijne vakantiegevoel.

Altaar met souvenirs

Leg alle souvenirs die je de afgelopen jaren hebt verzameld eens bij elkaar – of maak er meteen een mooi altaartje mee. Door er elke dag even naar te kijken, start je de dag sowieso met een glimlach en positieve herinneringen.

Uitgebreid koken

Geluiden, geuren, kleuren: het is o zo bepalend voor jouw vakantieherinneringen. Neem daarom de tijd om een gerecht te maken dat jou echt doet denken aan die ene vakantie. En staat het eenmaal op tafel, zorg dan ook voor een passende muzikale omlijsting die je helemaal terugvoert naar toen.

Nieuwe plannen maken

Kijk niet alleen terug, maar droom ook over jouw volgende vakantiebestemming en/of maak nieuwe plannen. Pak de atlas erbij of surf een avondje over de wereld en ontdek waar jij graag nog een keer naartoe wil. En het positieve aan deze ‘pauze’: je zoekt je vakantie nu sowieso uit met alle tijd en aandacht.

Dream now, travel later

Ook bij Eliza was here kijken ze weer graag vooruit. Zo kun je bij deze fijne reisorganisatie al veel adresjes voor 2021 boeken. Dit zijn stuk voor stuk bijzondere bestemmingen en vakantieadresjes in de Mediterranée, met aandacht uitgezocht. Staat jouw favoriete adres nog niet online, dan kun je ook Eliza’s droomreiswekkertje instellen. Je krijgt dan meteen bericht als jouw vakantie (weer) te boeken is.

Volgend artikel
Op zoek naar rust en helende energie? Dit is een fijne plek
Op zoek naar rust en helende energie? Dit is een fijne plek