De zes best gelezen posts van 2016

De zes best gelezen posts van 2016 De zes best gelezen posts van 2016 De zes best gelezen posts van 2016

We zetten de mooiste zes posts van 2016 voor je op een rij, om nog een keer van te genieten.

Omdat de dagen zo snel overgaan in weken, maanden en jaren, kan het fijn zijn om een moment van reflectie in te lassen. Om even stil te staan en uit te zoomen, en te overpeinzen wat er goed ging, wat er beter kon, en wat zorgde voor verdriet en voor geluk. En om die momenten te vieren, en om te proberen om ze in het volgende nieuwe jaar te evenaren.

Voor de online redactie van Happinez was het ook een bewogen jaar: we gingen meer publiceren, onze nieuwe site ging live, we begonnen met het maken van video en werkten samen met echte Happinez bloggers. En we maakten mooie content. Om het jaar af te sluiten met onze hoogtepunten, zetten we daarom de mooiste zes posts van 2016 voor je op een rij, om nog een keer van te genieten.

hart

Wanneer is het tijd om los te laten als het om de liefde gaat

Wat hebben we nodig om echt gelukkig te zijn? Volgens Thich Nhat Hanh ontstaat geluk waar vrijheid is. ‘Als we ons in ons hart nog aan iets vasthouden kunnen we niet vrij zijn.’ Maar als het om de liefde en relaties gaat, hoe weet je dan dat het tijd is om los te laten? Vijf signalen die je helderheid kunnen geven.
Lees het artikel hier terug

jezelf

Drie oefeningen om jezelf op te laden

Om er voor een ander te zijn, moet je eerst goed voor jezelf zorgen – een bekende wijze les. Maar in alle drukte die het runnen van een gezin, je werk en een sociaal leven met zich meebrengt, ren je jezelf makkelijk voorbij. Reden te meer om goed voor je eigen energievoorraad te zorgen. De volgende drie oefeningen zijn er op gericht om jezelf weer op te laden met nieuwe kracht, energie, ontspanning en inspiratie.
Lees het artikel hier terug

detox

Detoxen in drie stappen

Door te detoxen zuiver je het lichaam van vervuilende stoffen en tegelijkertijd geef je het wat het nodig heeft om goed te kunnen werken.
Lees het artikel hier terug

ja

Zeven tips om aardig ‘nee’ te zeggen

‘Tja, je kan niet altijd aardig zijn’, stond er onlangs onder een van de Happinez Facebook-posts over #mettamaandmaart. Het lijkt soms een tegenstelling: liefdevolle vriendelijkheid beoefenen en tegelijkertijd niet over je eigen grenzen gaan – maar dat is het niet. Natuurlijk moet je soms nee zeggen. Maar: ook dat kan op een vriendelijke manier.
Lees het artikel hier terug

oil

Oilpulling: zo verzorg je je mond met olie

In het Westen willen we vooral stralend witte tanden en een frisse adem – in andere delen van de wereld hebben ze heel andere redenen om goed voor hun tanden te zorgen.
Lees het artikel hier terug

versier

Versier je scherm

Wie af en toe met aandacht om zich heen kijkt, kan schoonheid vinden in de kleinste dingen. Een zonnestraal die door het raam heen valt en op de spiegel uiteenvalt in een regenboog, een blaadje op de stoep of een veertje dat vlak voor je neus naar beneden dwarrelt.
Lees het artikel hier terug

Wat was jouw lievelingspost van 2016?

Volgend artikel
Zeven fijne winterevents
Zeven fijne winterevents