Bloemige big bang

Bloemige big bang Bloemige big bang Bloemige big bang

In de bloemige kunstwerken van Anne ten Donkelaar is het alsof bloemzaadjes zich hebben vastgehecht aan papier, en vervolgens in allerlei formidabele formaties zijn uitgekiemd: vol kleur, uitdagend en teer tegelijk.

Stel je voor: een big bang, maar dan met bloemzaadjes. Een groots vuurwerk dat ervoor zorgt dat deze minuscule voortplantingskiemen zich overal kunnen verspreiden. In de bloemige kunstwerken van Anne ten Donkelaar is het alsof bloemzaadjes zich hebben vastgehecht aan papier, en vervolgens in allerlei formidabele formaties zijn uitgekiemd: vol kleur, uitdagend en teer tegelijk.

Vergankelijkheid en schoonheid

In haar bloemrijke fantasiewereld laat ze zich inspireren door vondsten die ze op wandelingen tegenkomt. Takjes, blaadjes, gedroogde bloemen, insecten en uitgeknipte foto’s worden tentoongesteld in haar Flower Constructions. Ze vertellen een verhaal over vergankelijkheid en schoonheid.

Op de website van Anne – anneten.nl – zijn nog veel meer prachtige creaties te bewonderen. Prachtige kettingen met bloemen en blaadjes omsloten door glasparels, vlinders in verschillende staten van decompositie en zwevende tuinen (bloemen aan touwtjes, als mobile).

Bekijk hier een paar van Anne’s creaties:

Volgend artikel
Kurai Kurai: verhalen van de wind
Kurai Kurai: verhalen van de wind