Vertraag en reflecteer met deze boeken voor de herfst

Vertraag en reflecteer met deze boeken voor de herfst Vertraag en reflecteer met deze boeken voor de herfst Vertraag en reflecteer met deze boeken voor de herfst

Het najaar is dé periode om je terug te trekken met een goed boek. Weet je niet waar te beginnen? Wij helpen je op weg met vijf boekentips voor de herfst.

Alles over Ayurveda

De auteurs van Alles over Ayurveda, Marleen Dijkhoff en Cielke Sijben, hadden een druk leven met een carrière, gezin, vrienden en feestjes, maar verlangden naar meer balans, zowel lichamelijk als mentaal. Ayurveda kwam op hun pad en dit veranderde hun leven compleet. Slaapproblemen verdwenen, ze kregen een gezond gewicht (dag opgeblazen buik!), meer energie, minder stress en een probleemloze menstruatiecyclus. Ook begrijpen ze zichzelf, maar ook de mensen om hen heen beter. Dit boek, inclusief 29 recepten, is het complete werk dat ze zelf graag hadden willen lezen toen zij begonnen met Ayurveda. Ontdek hoe je deze eeuwenoude wijsheden kunt integreren in een druk westers leven.

Wellness Witch

Nikki van de Car, auteur van Practical Magic, leert je in Wellness Witch hoe je een vleugje magie kunt toevoegen aan je leven. Dit prachtig geïllustreerde boek staat vol praktische oefeningen, recepten en DIY-projecten om de magische verbinding tussen lichaam en geest te versterken. Ga thuis aan de slag met het mixen van je eigen etherische oliemelanges, het lezen van theebladeren of het maken van een altaartje. Nikki helpt je om magie aan je dagelijkse selfcareroutines toe te voegen en zo even te ontsnappen aan de hectiek van de dag.

Sensationeel leven

Een bezoek aan de oogarts doet de Amerikaanse auteur Gretchen Rubin beseffen hoe ze haar zicht altijd voor lief nam en hoe dat eigenlijk geldt voor al haar zintuigen. Het verandert haar blik op de dagelijkse dingen en daar schreef ze een boek over: Sensationeel leven. In dit boek ontrafelt Gretchen Rubin de mysteries van alle vijf zintuigen en ontdekt ze wat de kracht is van werkelijk in de fysieke wereld leven met je zintuigen op scherp. Wat verandert er als we bewust stilstaan bij wat we zien, horen, ruiken, proeven en voelen? Hoe doen we dat eigenlijk? Maakt het ons creatiever en liefdevoller? Je kunt de vijf zintuigen gebruiken voor welk doel dan ook, benadrukt Rubin. Voor energie of juist kalmte, een dosis creativiteit of meer focus en productiviteit.

Het ministerie van spirituele zaken

Ben je nieuwsgierig naar wat er na dit leven is en vind je het prettig om je eigen waarheid te onderzoeken? Dan kan Het ministerie van spirituele zaken je daarbij inspireren en stimuleren.

De auteur van dit boek, Janneke Leber, werkt als medium. Zij werkt dagelijks met de spirituele wereld en onderzoekt en leert iedere dag. Met als doel: mensen dichter bij hun ‘eigen wijsheid’ brengen. Dat is ook wat dit boek beoogt: 105 columns over de spirituele wereld, waarin Janneke je amuseert, inspireert en vooral uitnodigt om deze verhalen goed tegen het licht te houden. Jouw eigen licht. En van daaruit te onderzoeken wat jouw spirituele waarheid is.

De wijsheid van de heks

Hekserij is, net als alle andere natuurreligies op de wereld, niet-georganiseerd. Er zijn geen heilige boeken, gebouwen of profeten, er is geen strikte leer. Veel mensen noemen het daarom liever een spiritueel pad.

Susan Smit, inmiddels al ruim twintig jaar op het pad van de heks, deelt in De wijsheid van de heks wat ze zelf allemaal heeft geleerd op haar persoonlijke ontwikkelingsreis. Ze vertelt je alles wat ze weet over de natuurwetten en levensbeschouwing van de oude religie en reikt je middelen aan voor groei. Ze laat je zien hoe hekserij je in het hier en nu kan helpen bij het omgaan met emoties, het op peil houden en opschonen van je levensenergie, de verhouding tot je lichaam en seksualiteit, het benutten van creativiteit, intuïtie en scheppingskracht, en de zorg voor de aarde en elkaar.

Meer boekentips?

Dit zijn de vijf boeken die het leven van Susan Smit veranderden.

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.
Volgend artikel
3 boeken om te lezen als je worstelt met je lichaamsbeeld
3 boeken om te lezen als je worstelt met je lichaamsbeeld