Hoe vind je innerlijke rust in een onstuimig leven?

Hoe vind je innerlijke rust in een onstuimig leven? Hoe vind je innerlijke rust in een onstuimig leven? Hoe vind je innerlijke rust in een onstuimig leven?

Als innerlijke rust mogelijk is voor individuen, is het dan ook mogelijk voor een groep, voor een land en misschien zelfs wel voor iedereen? Op zoek naar het antwoord op deze vraag reisden Ishaya monniken Greg Hopkinson en Sally Lewis de wereld rond.

Het resultaat van hun wereldreis is de documentaire ‘A mindful choice’. In de schijnwerper staan verhalen van alledaagse mensen met één gemene deler: meditatie. Stuk voor stuk vonden zij door middel van mediteren innerlijke kalmte, ondanks obstakels van buitenaf.

Verhalenvertellers

Wat de documentaire zo’n aangrijpende schoonheid geeft is de verscheidenheid aan mensen die je via je bioscoopstoel ontmoet. Greg en Sally spreken overspannen zakenmensen, balletdansers en schrijvers, maar het zijn vooral de verhalen van een kankerpatiënt, weeskinderen en zwaarbeveiligde gevangenen, die je meevoeren.

Een utopie binnen handbereik?

Het antwoord op de vraag is volgens de makers duidelijk: we kunnen wel degelijk in vrede, met elkaar en onszelf, leven. Is het een utopie of een bereikbare toekomst? Volgens de Ishaya’s begint het allemaal met een bewuste keuze.

De film is voor het eerst te zien op zondag 12 maart in De Lieve Vrouw in Amersfoort. Tijdens de premièreavond is er een speciale introductie door Nederlandse Ishaya monniken. Deze monniken streven naar meer bewustzijn op aarde en blijven tegelijkertijd midden in de maatschappij staan.

Volgend artikel
De kunst van het weggooien, zónder magie
De kunst van het weggooien, zónder magie