Terug naar overzicht

Slapen in een tipi, yurt of pipowagen: dit zijn de leukste logeerplekken in de natuur

Categorie
Slapen in een tipi, yurt of pipowagen: dit zijn de leukste logeerplekken in de natuur

Weekendje weg met je lief of beste vriend(in), maar geen zin in de drukte van de stad? Zoek een mooie logeerplek in de natuur! Slapen in een pipo-caravan, Mongoolse Ger of tipi (op een onbewoond eilandje), het kan allemaal.

Wakker worden naast de koeienwei in een Mongoolse Ger

’s Ochtends begroet worden door de koeien? Dat kan als je logeert in de Mongoolse Ger bij biologische boerderij De Horsterhof. Midden op het platteland van de Veluwe, vlak bij de uiterwaarden, kun je slapen in de grote tent. De koeien zijn dus vlakbij, maar verder heb je lekker veel ruimte voor jezelf, want de tent staat achter op het land. Je kunt zelf koken op de gaspit in de tent, of op het haardvuur. Uitgebreid douchen moet je even bewaren voor thuis: er is geen douchegelegenheid, maar wel water en een buitentoilet.

Bio-boerderij De Horsterhof, Horsterstraat 1, Duiven

Slapen in een luxe pipowagen op een Limburgs landgoed

De pipowagens van Buitengoed de Gaard combineren het beste van twee werelden: je verblijft er in de prachtige omgeving van het Limburgse Leudal, met alle ruimte van de wereld om je heen, maar je hebt toch alles bij de hand –keuken, fijne douche, buiten een hot tub die je zelf met hout warm kunt stoken. Voor kinderen is er van alles te doen: er is een speelweide met trampoline en een mini-kinderboerderij met geitjes.

Buitengoed De Gaard, Walk 6, Heythuysen

Vuurtje stoken in je eigen tipi op een onbewoond eiland

Overnachten op een onbewoond eiland, dat is één. Maar als je bedje dan ook nog in een tipi staat, is het nog net iets bijzonderder. Op eiland De Kluut in het Veluwemeer (je neemt de auto naar Biddinghuizen en vanaf daar de veerboot) is een ruim opgezet tentenkamp. In je tipi liggen matrassen en vind je een kookstel, koelbox en eetgerei. Je kunt zelfs vuur maken ín de tent, want in het midden van de tent is een vuur plaats.  Toiletten, wastafels en douches vind je in het toiletgebouw, en er is een grote tipi waar je kunt loungen en gezelschapsspelletjes kunt doen.

Eiland De Kluut, Veluwemeer. Strandweg 1, Biddinghuizen

Tot rust komen in een yurt in de Drentse bossen

Wat zien ze er prachtig uit, de yurts in het Drentse plaatsje Schipborg. In de kleurrijke ronde tenten staan comfortabele bedden en originele Mongoolse meubels. Frisjes buiten? Dan doe je lekker de houtkachel aan. Bij Lloc d’oci (‘plaats van rust en ruimte’) kun je lekker tot rust komen. Koken doe je in de gedeelde buitenkeuken, ook zijn er sanitaire voorzieningen. Je kunt er lekker op jezelf zijn, maar ook van alles ondernemen: er zijn cursussen beeldhouwen of pottenbakken te volgen, je kunt een begeleide wandeling maken. Vanuit de yurt wandel je het bos in, in de omgeving kun je kanoën op de Drentse Aa en hunebedden bewonderen.

Lloc d’oci, Schipborgerweg 1, Anloo

Opladen in je eigen eilandhut met het water om je heen

Wakker worden van het geluid van kabbelend water, ontspannener kan het toch niet? Op de Vinkeveense Plassen is een klein eilandje waar je kunt logeren in een eilandhut. Veel groter dan een studentenkamer is het niet, maar wat geeft het: veel meer dan een lekker bed, een plek om lekker buiten te zitten (eten) en een keukentje heb je eigenlijk niet nodig. En dan is er natuurlijk het water recht voor de deur, waar je (al dan niet via het trappetje) zo in plonst.

Zwier, Winkeldijk 20A, Vinkeveen

Door anderen gelezen