Terug naar overzicht

Zin in zonnige terrassen, kleurrijke jumpsuits en Bossche Bollen? Ga een dagje naar Den Bosch!

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Zin in zonnige terrassen, kleurrijke jumpsuits en Bossche Bollen? Ga een dagje naar Den Bosch!

Mode, cultuur en de chocolade- en slagroomgeur van Bossche bollen opsnuiven op een zomerse dag? Den Bosch wacht op je. Noord-Brabants hoofdstad ademt gezelligheid en de sfeer van het goede leven. Tips voor lekkere koffie met een glimmende Bossche bol, vega lunchtentjes, mooie zomerjurkjes en culturele belevenissen.

Nomnomnom!

Den Bosch barst uit zijn voegen van de wijnbars, hippe lunchzaken en cafés. Laat je verrassen als je door de stad struint. Voor een originele lunchplek met een gezellig terras midden in het centrum ben je bij NomNom aan het goede adres. Dit restaurant staat voor eerlijke en gezonde gerechten van over de hele wereld. Wat dacht je van een portobelloburger met blauwe kaas of een pantosti voor de lunch? Smullen! Zowel vega, vegan, als vlees en vis staan op de kaart.

Bosch’ theaterfestival

Van 2 tot en met 12 augustus vindt het jaarlijks terugkerende Theaterfestival Boulevard plaats: De Parade van onder de rivieren. Tien dagen lang toneel, dans, muziek en beeldende kunst. Zo is daar de voorstelling DREEF die zich afspeelt in een kleine ruimte, en de vraag centraal stelt: wat doe je als de grond onder je voeten verdwijnt? Of Ignite, de dansvoorstelling van hiphop choreograaf Shailesh Bahoran die een voorliefde heeft voor de ontbranding van dingen. Bekijk het programma of ga en laat je verrassen!

Speels en no-nonsense

Keuzes maken is tijdens een dagje Den Bosch noodzaak. Maar bij Robbies vind je alles in één. Hier komen historie (prachtig, oud pand), lifestyle, mode, beautyproducten en niet te versmaden gerechten samen op 1000 vierkante meter. De kledingcollectie is speels en no-nonsense, de woonaccessoires een mix van nieuw en antiek. Als je bent uitgekeken, neem je de Booster Yoghurt met granola en een elderflower ice tea. Een bezoek aan Robbies is een feestje.

Kleurrijke jumpsuits

Nog zo’n hippe combinatie van eten, meubels en kleding is Koekwaus. Totaal andere stijl dan Robbies: pastel, verfijnd en bloemrijk. Je vindt er subtiele kettinkjes en armbanden, kleurrijke jumpsuits, truien en t-shirts met kunstzinnige prints en strakke verfijnde meubelstukken. Ook in de webshop is veel te vinden. Handig als je niet meteen kunt kiezen uit al het moois.

Eigenzinnig kunstenaar

Ken je de middeleeuwse schilder Jeroen Bosch? Google even en je herkent zijn werk vast. Jeroen Bosch – zoals zijn naam als zegt, een geboren Bosschenaar – is vooral bekend om zijn schilderingen van de hel. Deze schilderijen kun je bekijken in het Jheronimus Bosch Art Center. De hel klinkt misschien niet direct aanlokkelijk, maar het museum is toch zeer de moeite waard. Jeroen Bosch maakte kunst die mensen uitdaagt. Dat effect heeft het nu nog, kun je nagaan wat het deed met de streng gelovige middeleeuwenaars. Den Bosch ademt Jeroen Bosch, overal in de stad vind je beeltenissen van zijn bekende werken.

Origami

Felle én donkere kleuren, eigenwijs, alternatief en basic; kledingwinkel OAK combineert deze eigenschappen kloppend. De voorliefde voor de origami-vouwsels die de etalage sieren, sluit daar moeiteloos bij aan. OAK heeft zakelijke en ontspannen kleding; alles met een alternatieve, nonchalante twist. Eigenzinnige zaak die je niet mag missen.

Niets meer missen van Happinez? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Door anderen gelezen