Heb vertrouwen

Fotografie Fotografie Chantal Ariëns, styling Tilly Hazenberg
Heb vertrouwen Heb vertrouwen Heb vertrouwen

Soms gooit het leven je een onverwachte kant op. Hoe flexibel ben je dan? Heb je vertrouwen in een goede afloop? In jezelf? In het leven? 

In Happinez ‘Vertrouwen’ vind je vijf portretten over dit thema, met onder andere Jelte Tuinstra (25), bekend als zijn alter ego Jett Rebel. Hij is muzikant en maakt zijn meeste albums alleen; als schrijver, componist, multi-instrumentalist, zanger, producer én mixer.

Over het leren vertrouwen op zijn eigen talent zegt hij:

‘Tot halverwege vorig jaar heb ik geworsteld met een vrij zware depressie met diepe dalenwaarin ik extreem verdrietig en onzeker was, en momenten waarop ik overdreven blij was en altijd neurotisch en trillend. Voor een groot deel kwam dat doordat ik heel veel bier en wodka dronk, veel blowde en soms harddrugs gebruikte. Ik was zeven jaar nonstop onder invloed. Het gevolg was dat ik geen zelfvertrouwen had: mijn gevoel was een variabele geworden. Dan zei ik bijvoorbeeld iets, en dan had ik daar al snel weer spijt van omdat ik inmiddels wat anders voelde. Pas toen een dokter die ik vertrouwde me zwaar aanraadde om af te kicken, omdat het mijn muzikaliteit aan zou tasten, was ik overtuigd. Ik ben in één keer gestopt met alles en merkte al binnen een paar dagen hoe goed dat was. Het mooiste van clean zijn is dat ik nu weer meer zelfvertrouwen heb. Ik kan mezelf nu elk moment van de dag serieus nemen: wat ik denk en voel, klopt. Ik ben een stabiel mens geworden. Ik heb een basis gekregen, een middelpunt. Op het podium ben ik superscherp en uitgesprokener, omdat ik meer zie en hoor. Mijn bandledenmoeten harder werken omdat ik veeleisend ben, maar die eisen zijn wel redelijker dan de schreeuwende en huilende uitbarstingen die ik vroeger had. Ik kan beter beargumenteren waarom ik iets anders wil. En het mooie is dat mijn muziek daar alleen maar beter van wordt.’

Volgend artikel
Wees een steen!
Wees een steen!