Je bent goed zoals je bent: met deze 4 inzichten vind je je eigen kracht terug

Je bent goed zoals je bent: met deze 4 inzichten vind je je eigen kracht terug Je bent goed zoals je bent: met deze 4 inzichten vind je je eigen kracht terug Je bent goed zoals je bent: met deze 4 inzichten vind je je eigen kracht terug

Voel je je onzeker, of sta je even iets minder sterk in je schoenen? Geen nood: met deze 4 inzichten vind je je eigen kracht terug – juist op mindere momenten.

1. Weet dat je sterker bent dan jezelf denkt

Soms voelt een moeilijke tijd of een tegenslag onmogelijk om doorheen te worstelen. Wat dan kan helpen is terugdenken aan een moment waarop je sterker bleek dan je van tevoren had gedacht, of met een oplossing kwam die je niet voor mogelijk hield. Stel jezelf de vraag: is dit ook een moment waarop ik mezelf kan verrassen?

2. Je bent geliefd 

Juist wanneer de wereld even loodzwaar aanvoelt, kan het moeilijk zijn om om hulp te vragen. Maar laat je eens in gedachten omringen door de mensen die je liefhebben. Denk aan hun warme blik en zachte aanraking en je voelt al snel een golf van liefde over je heenkomen. Probeer je ook eens te verplaatsen in hoe een vriend of familielid jouw situatie zou zien. Waarschijnlijk zou je in hun positite ook niets liever willen dan de ander troosten.

3. Schaam je niet

Weet dat het oké is om even in de knoop te zitten. Juist het accepteren van onzekerheid en angst, maak het gewicht van die gevoelens namelijk minder zwaar. Sta je jezelf toe om ‘het even niet te weten’, sta jezelf toe om te falen – want het gaat niet om de misstap, maar om het opstaan.

 4. Ontdek de kracht van je eigen ademhaling

Wist je dat je een magisch wondermiddel tegen stress altijd bij de hand hebt? Als je het gevoel hebt dat je angst de overhand neemt, haal dan een aantal keer diep adem – die eerste diepe zucht doet waarschijnlijk al wonderen. Door rustig in en uit de ademen en je aandacht te focussen op je ademhaling kalmeer je. Leg je hand op je onderbuik en adem langzaam in en blaas vervolgens uit via je mond. Herhaal dit een aantal keer en je zult zien dat je je rustiger voelt.

Volgend artikel
Zo maak je kans om je soulmate te ontmoeten
Zo maak je kans om je soulmate te ontmoeten