Monica Lewinski: ‘Klik met je hart’

Monica Lewinski: ‘Klik met je hart’ Monica Lewinski: ‘Klik met je hart’ Monica Lewinski: ‘Klik met je hart’

Click with compassion. Deze oproep deed Monica Lewinksy vandaag op de Wisdom 2.0 Conference in San Francisco. Als iemand weet hoeveel impact online media kunnen hebben, is zij het wel. Twintig jaar na haar beroemde affaire met Bill Clinton is Monica ‘social activist’. Ze gebruikt haar ervaringen om mensen en bedrijven bewust te maken van de impact van internet op onze eigenwaarde.

Click with compassion. Deze oproep deed Monica Lewinksy vandaag op de Wisdom 2.0 Conference in San Francisco. Als iemand weet hoeveel impact online media kunnen hebben, is zij het wel. In 1998 werd ze in minder dan 24 uur van een anonieme stagiaire in het Witte Huis wereldberoemd vanwege haar affaire met toenmalig president Bill Clinton.

Er barstte online een storm van reacties los, waardoor ze een van de eerste en meest bekende slachtoffers van cyberpesten is geworden. Nu, bijna twintig jaar later, is Monica ‘social activist’. Ze gebruikt haar ervaringen om mensen en bedrijven bewust te maken van de impact van internet op onze eigenwaarde.

Monica: ‘Websites struikelden over elkaar om nieuws over mij te brengen en de stroom van reacties was eindeloos. Het was traumatiserend om te zien hoe er een Monica Lewinsky tot leven gewekt werd die bekritiseerd en uitgescholden werd, een Monica die ik zelf niet eens herkende. Maar inmiddels is schaamte gewoon geworden in onze samenleving.

Ik hoorde onlangs dat jonge meisjes gemiddeld 150 foto’s maken om één selfie online te plaatsen. Zo kwetsbaar voelen we ons dus! Het is zo belangrijk om ook online de menselijkheid in anderen te blijven herkennen. Lees niet alle roddels, vel niet meteen een oordeel, wees er bewust van dat er achter ieder verhaal een persoon met gevoelens en emoties schuilgaat.’

Monica Lewinsky gaf ook een ontroerende en krachtige TEDtalk over haar levenslessen:

Volgend artikel
Ook ik ben smartphone-verslaafd
Ook ik ben smartphone-verslaafd