Op zoek naar nieuw (werk)geluk? Dit is het moment

Op zoek naar nieuw (werk)geluk? Dit is het moment Op zoek naar nieuw (werk)geluk? Dit is het moment Op zoek naar nieuw (werk)geluk? Dit is het moment

Twijfel je al een tijdje of je werk nog wel bij je past? Omdat je bijvoorbeeld meer wilt betekenen voor een ander en de wereld? Of omdat je er geen energie meer van krijgt? Dan kan het juist nu een goed moment zijn om uit te zoeken waar je wél gelukkig(er) van wordt. Een thuisstudie kan daarbij helpen.

Of je nu al bijna met pensioen bent of nog jaren moet werken, het is belangrijk dat je plezier hebt in je werk en geluk ervaart in wat je doet. Je brengt immers nogal wat uren van je leven door op je werk. Juist in deze tijden van bezinning kan het zijn dat je bent gaan twijfelen of je nog wel blij wordt van je werk. Of zijn je twijfels meer dan ooit bevestigd en heb je nieuwe inzichten gekregen. Dan is het nu een goed moment om je opnieuw te oriënteren. Maar hoe begin je?

Wat zou je écht willen?

Neem de tijd om te bedenken wat je graag zou willen én waarom. Wat maakt jou gelukkig, los van hoe het ‘hoort’ of hoe het ‘zou moeten’? Wie en waar wil je op de lange termijn graag zijn? Wat vind jij het belangrijkste in het leven? Wees vooral niet selectief, maar schrijf gewoon alles op wat er bij je binnenkomt. Misschien kom je er tijdens je ‘brainstorm’ wel achter dat het tijd is om het roer om te gooien – en voel je daar nu ook de ruimte voor. Of je komt tot de ontdekking dat het pad dat je bewandelt wel bij je past, maar dat je meer verdieping zoekt en dat je je graag verder wilt ontwikkelen. In je vakgebied of juist op persoonlijk vlak, zodat je in je huidige baan ook weer meer geluk vindt.

Verrijk jezelf met een thuisstudie

Het volgen van een online thuisstudie of een thuiscursus bij CIVAS Opleidingen kan een mooie manier zijn om jezelf (professioneel) te ontwikkelen. En het fijne hieraan is dat een carrièreswitch niet per se je doel hoeft te zijn. Juist als je behoefte hebt aan meer verdieping, iets nieuws wilt leren of wilt ontdekken wat wel en niet bij je past is een thuisstudie een fijne optie. Je doet het immers niet omdat het moét, maar omdat het je het zelf graag wil en omdat het je verrijkt.

Neem je tijd (of juist niet)

Extra fijn aan een thuisopleiding – juist nu – is dat het ook veel flexibiliteit met zich mee brengt. Je kunt het gewoon vanuit huis en in je eigen tijd en tempo doen. En als je op dit moment tijd over hebt, kun je misschien meer uren aan je thuisstudie besteden, en dus ook sneller je erkende diploma halen om daarna eventuele vervolgstappen te zetten. Bijvoorbeeld je droom najagen om een eigen praktijk te openen.

Opties geven ook al voldoening

Wat je ook besluit te doen met de twijfels over je werk, het is goed om te bedenken dat het uitzoeken van opties ook al voldoening geeft. Juist omdat je dan iets doet met je onrustige gevoel.

Bij CIVAS Opleidingen kun je een erkende thuisopleiding volgen op het gebied van counseling, coaching, psychologie, voeding, natuurgeneeswijzen en persoonlijke groei. Niet alleen bieden ze thuisstudies aan, maar ook omscholingstrajecten in de richting van coaching en voedingsadvies. Zie je een training die jou interessant lijkt? Je kunt ook eerst een proefles aanvragen. Ontdek hier het aanbod.

Volgend artikel
Hoe je geluk vindt: 4 inzichten van James Wallman
Hoe je geluk vindt: 4 inzichten van James Wallman