Terug naar overzicht

De maan als matchmaker: dit is hoe de maan je liefdesleven beïnvloedt

Categorie
De maan als matchmaker: dit is hoe de maan je liefdesleven beïnvloedt

Rozengeur en maneschijn: de maan en haar zilveren schijnsel is altijd al verweven geweest met liefde. Maar wat heeft de stand van de maan te maken met je liefdesleven? En hoe kan je de romantische krachten van de maan het beste gebruiken?

Eb en vloed, je Maanteken, je menstruatie: de maan wordt aan heel veel dingen op aarde gekoppeld – maar ze heeft ook invloed op je relaties. Zo zijn emoties en energie gekoppeld aan de verschillende fases van de maan. Het kan daarom slim zijn om daar in je liefdesleven rekening mee te houden.

Daar waar alles begint

De eerste fase van de maan is de nieuwe fase. Er is helemaal niets zichtbaar, en het lijkt alsof de maan uit de hemel is verdwenen. Dit is de beste tijd om iets nieuws te beginnen, en om liefde te laten groeien. Wil je daten met iemand die je nog niet kent? Plan je eerste date dan in tijdens de nieuwe maan, en je hebt de meeste kans om liefde aan te trekken. Het is ook een ideaal moment om een oude relatie mee te nemen naar een nieuwe fase, of om “het gesprek” te hebben en een relatie officieel te maken.

Langzaam groeien

De volgende fase is de toenemende of wassende maan – de lastigste fase voor elke relatie. Het is moeilijk om in deze fase iets nieuws te beginnen. De energie van de maan is nog niet groot, en groeit heel langzaam en voorzichtig als de kiem van een klein groen plantje dat net boven de aarde uitpiept. Dat kost veel energie. Dit is de beste fase om te werken aan een relatie die moeizaam verloopt, maar dan wel onder de voorwaarde dat jullie er allebei net zo hard aan willen werken.

Het eerste kwartier

De fase hierop volgend is de maan in het eerste kwartier. Dat is het moment waarop het kleine groene plantje verder uitgroeit en voorzichtig begint aan het vormen van blaadjes. Deze actieve fase wordt dus gekenmerkt door groei, en is een perfect moment om speels met elkaar om te gaan, om grenzen op te zoeken, en om uit je comfort zone te stappen. Wees wel voorzichtig met teveel chaos: jullie moeten het wel alle twee leuk blijven vinden.

De Gibbous maan

Dan komt de fase waarin de maan steeds voller lijkt: driekwart van de maan is in deze fase verlicht. In deze fase krijg je te maken met zelfanalyse en introspectie, en het is ook het ideale moment om met je partner te praten over jullie relatie. Hoe voelen jullie je ten opzichte van elkaar? Wat kan er beter, en wat gaat er goed? Dit gesprek is wel het beste te voeren met iemand die je al wat beter kent: als je liefde nog in een prille fase zit dan kan dat een negatief effect hebben op jullie relatie.

Vol en rond

In de fase hierna is de maan helemaal vol en rond, en straalt ze een volle, warme gloed uit. Dit is het ideale moment om de man of het vrouw met wie je al een tijdje aan het flirten bent op date te vragen, of om de volgende stap te nemen in een affaire, of zelfs om zwanger te worden. Als je nadenkt over nieuw leven, dan kan de volle maan je een krachtig duwtje in de rug geven.

De afnemende maan

Na de volle maan, neemt de maan weer langzaam een beetje af. De energie van deze maanfase is geschikt voor evaluatie en voor afronden van een periode. Het is ook een perfect moment om een nieuwe liefde voor te stellen aan je vrienden, of voor het eerst mee te nemen naar je ouders. Ook een moeilijk gesprek met je lief of met je schoonouders is in deze maanfase een goed idee.

Tijd om af te ronden

Als je twijfelt aan je relatie, dan is het laatste kwartier van de maan het moment om het hierover te hebben. Moeilijke gesprekken en heftige emoties gedijen het beste onder deze maanfase, en het is het moment om te laten gaan wat je niet meer dient. Wil je net beginnen met daten? Dat kun je in deze maanfase beter even uitstellen.

De Balsemieke maan

Dit is het moment waarop er nog maar een kleine sikkel van de maan over is, en waarop je haar bijna niet meer kunt zien. Dit is de fase van overgang, van transitie. Als je een pauze wil inlassen in je relatie of als je even genoeg hebt van daten, dan is dit het perfecte moment.

Kun jij je vinden in deze verschillende fasen van de maan, en heeft ze ook invloed op jouw liefdesleven? Discussieer mee op Facebook.

Nooit meer iets missen van Happinez? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Meer over de nieuwe maan?

Zo gebruik je haar kracht om je verlangens te vervullen.

Door anderen gelezen