Laat je hand je het nieuwe jaar in wijzen

Laat je hand je het nieuwe jaar in wijzen Laat je hand je het nieuwe jaar in wijzen Laat je hand je het nieuwe jaar in wijzen

Nu 2020 zijn laatste uren in gaat is het mooi om afgelopen jaar te bedanken, en daarnaast met verwachting naar 2021 te kijken. Laat je hand daarin je gids zijn. Deze handmeditatie kun je alleen of samen doen. Laat het een mooi moment van bezinning zijn.

Deze legging is een fijne manier om te reflecteren en vooruit te kijken. Het is prettig om alleen te doen, maar een handmeditatie is ook een speelse vorm om met een ander te oefenen, om een gezamenlijk moment te markeren of een gesprek te openen. Ook kinderen vinden deze legging helder.

Aan de slag

Zoek een fijne plek waar je de 24 affirmatiekaartjes (te vinden in het Happinez Winterboek) met de affirmaties zichtbaar voor je uit kunt spreiden. Wanneer je deze legging met iemand anders doet, is het fijn als hij/zij de omtrek van de rechterhand natrekt op een eigen vel papier en de cijfers 1 tot en met 5 van duim tot pink noteert.

Leg je linkerhand op je hart en je rechterhand op de handomtrek en sluit je ogen. Nodig je intuïtie uit om je aandacht te leiden. Open je ogen en zoek bij elke vraag de meest passende affirmatie en leg of schrijf deze in de vinger van de hand. Deze oefeningen kun je ook doen met inzichtskaarten uit andere decks, of zonder kaarten, met vrije associaties.

Ontdek ook onze online training Mindful Leven

  • Met mindfulness expert Johan Noorloos

  • Ervaar meer innerlijke rust

  • Alleen in mei: 10,- korting met code MINDFUL10

1. De duim

Waar steek je je duim voor op? Deze vinger nodigt je uit om jezelf een compliment te geven. Wat gaat er goed, waar ben je trots op?

2. De wijsvinger

De wijsvinger geeft richting. Hij wijst naar een stip op de horizon en leidt je naar de toekomst. Waar wil je naar op weg gaan? Wat is jouw bestemming?

3. De middelvinger

De middelvinger is een stoere vinger. Hij durft grenzen aan te geven, zegt: stop, dit wil ik zo niet langer. Waar mag je de teugels wel wat laten vieren? Welke affirmatie is zo dominant, dat die je soms gaat tegenwerken? Als er geen kaart past, kun je ook een woord of thema opschrijven.

4. De ringvinger

De ringvinger symboliseert trouw. Op deze plek doe je een belofte aan jezelf. Waar wil je je mee verbinden? Wat heb je nu nodig? Waar wil je je toe verhouden?

5. De pink

De kleinste vinger – de pink herinnert ons aan het kind in onszelf. Wat zou je willen voor dat kind? Wat heb je, als je diep vanbinnen kijkt, nodig? Het innerlijke kind wordt soms overschaduwd door hoe het moet en hoe het hoort. Als je dat vergeet, waar vraagt het kind dan om?

Meer Happinez?

  • Creativiteit kun je stimuleren; zo werkt het in je hersenen.
  • Jezelf helen met je handen? Maak kennis met Jin Shin Jyutsu
  • Bereik je mindfulness door te knutselen? Jazeker!

Volgend artikel
Mediteren maakt gelukkiger: 5 redenen
Mediteren maakt gelukkiger: 5 redenen