Volle maan in Vissen: zo vind je je kalmte terug (en slaap je wél goed)

Volle maan in Vissen: zo vind je je kalmte terug (en slaap je wél goed) Volle maan in Vissen: zo vind je je kalmte terug (en slaap je wél goed) Volle maan in Vissen: zo vind je je kalmte terug (en slaap je wél goed)

Op 26 augustus staat de maan in het gevoelige sterrenbeeld Vissen. Dit maakt hoogsensitief en geeft heftige emoties. Hoe vind je je kalmte weer terug in deze storm?

Volle maan

De maan heeft veel invloed op hoe wij ons voelen, zeker als je van nature gevoelig bent en snel energieën oppikt. Dat kan soms lastig zijn, maar als je je bewust wordt van de energetische werking van de maan kun je daar juist ook de vruchten van plukken. Vooral de volle maan kan ons erg beïnvloeden in denken en doen. Dat zou komen doordat onze chakra’s meer geopend zijn tijdens volle maan, waardoor energieën sterker binnen komen

Voordelen: energiek en helder

De toegenomen energie tijdens volle maan kent natuurlijk ook vele voordelen. En als we ons bewust zijn van de invloed van de maan kunnen we daar juist heel erg van genieten. In tijden van volle maan kun je je extra sterk en krachtig voelen, kun je helder nadenken en voel je een sterke drang om nieuwe dingen te creëren. Elke volle maan kun je een beetje zien als een jaarwisseling, waarin de balans van afgelopen periode weer kan worden opgemaakt. Zo krijg je meer inzicht in waar je staat en kun je eventueel tussentijds bijsturen.

Nadelen: onrustig en emotioneel

In de periode van volle maan barsten mensen doorgaans van de energie. Wie zich hier bewust van is, kan er slim mee omgaan. Maar als iemand geen weet heeft van de invloed van de maan, kan het ook verwarrend zijn. De nadelen van die toegenomen energie zijn: een slechte nachtrust, heftige dromen, onrust en slaapwandelen. Door die slechte nachtrust zijn we bovendien overdag prikkelbaar en emotioneel.

Tot 50% korting: Sieraden Stock Sale Happinez x A Beautiful Story

De Stock Sale is nú live. Meld je aan en krijg toegang tot 50% korting op geselecteerde, tijdloze sieraden.

26 augustus: volle maan in Vissen

De volle maan van 26 augustus staat in Vissen, het gevoeligste sterrenbeeld van de dierenriem. Deze invloed van Vissen maakt ons gevoeliger dan ooit, zelfs even hoogsensitief: je pikt onbewust de energie op van anderen op en bent snel geëmotioneerd door kritiek of een lompe opmerking. Je huid is als het ware even wat dunner, en alles komt keihard binnen. Het voordeel hiervan is dat je ook de kans krijgt om oud verdriet of of onuitgesproken zaken op te lossen.

Tips: ontwijk energiezuigers en negatieve mensen en geef duidelijk je grenzen aan. Maak gebruik van deze hooggevoeligheid en leg contact met je intuitie, want daar kunnen mooie dingen uitkomen in de nieuwe maancyclus.

Vind je kalmte terug tijdens de volle maan

Altijd een goed idee als je onrust voelt: even gaan zitten en het gevoel over je heen laten komen. Er niet tegen vechten, maar het gewoon aandachtig bekijken. Daarmee verdwijnt het misschien niet direct, maar je zult zien dat het zachter wordt. Bovendien kan de volle maan die jou zo onrustig maakt, je meditatie juist intenser maken: hij versterkt alles, dus ook je meditatie.

Het omgekeerde werkt ook: maak gebruik van de bak energie die de volle maan je geeft, en put jezelf flink uit. Een stevig eind fietsen, een rondje hardlopen, anderhalf uur bikkelen in de sportschool of een potje door de kamer dansen met je wildste moves: allemaal een goede manier om de energie kwijt te raken. Wat je ook doet, zorg in ieder geval dat je buiten komt: hoe meer je jezelf blootstelt aan daglicht, hoe beter je ’s avonds slaapt.

Online training Mindful Leven

  • Met mindfulness expert Johan Noorloos

  • Voor een lichter en opgeruimder leven

  • Ervaar meer innerlijke rust

Zo slaap je vannacht wél goed

Zelfs als je bovenstaande tips in praktijk hebt gebracht, kan het zomaar zijn dat je ’s avonds laat nog klaarwakker bent. Ga toch op tijd naar bed, zodat je niet het gevoel hebt dat je meteen móet slapen. Om je geest tot rust te brengen kun je een geleide slaapmeditatie doen. Via Youtube kun je er een heleboel vinden – kies een stem die jou een prettig, kalm gevoel geeft. Deze is bijvoorbeeld fijn, en hij duurt lekker lang (wel in het Engels, maar het proberen waard).

Volgend artikel
Dit zijn de 9 typen intelligentie (waar herken jij jezelf in?)
Dit zijn de 9 typen intelligentie (waar herken jij jezelf in?)