Een stralende huid? Haal kracht uit de natuur

Een stralende huid? Haal kracht uit de natuur Een stralende huid? Haal kracht uit de natuur Een stralende huid? Haal kracht uit de natuur

Echte schoonheid komt van binnenuit, toch? Zeker waar, alleen is een goede verzorging van je huid ook nodig. Maar het enige zetje dat het hiervoor echt nodig heeft, vind je in de natuur. 

Als je goed in je vel zit, vertaalt dat zich vanzelf naar een mooie huid. Je straalt. Goed voor jezelf zorgen, de ‘innerlijke mens’, is dan ook de basis voor een gezonde huid. Dat begint bij de juiste voeding, bij voorkeur puur natuur, maar ook voldoende slaap. Rust brengt lichaam en geest in balans, en dat zie je ook terug aan je huid. 

Altijd in beweging

Naast een goede basis is en blijft een goede verzorging van je huid belangrijk. Het is een kwetsbaar en kostbaar orgaan. De huid beschermt ons immers tegen invloeden van buitenaf en heeft regulerende en zintuigelijke functies. Maar bij welke ‘hulp’ is je huid gebaat? Daar is geen direct antwoord op te geven. Je huid heeft iedere keer andere behoeften. Denk maar aan de invloed van de seizoenen op je huid, maar ook de levensfase waarin je je begeeft. En bij stress of invloeden van buitenaf kan je huid direct uit balans raken. 

Op eigen kracht

Gelukkig kan je huid veel op eigen kracht. Kijk maar naar het wonderlijke proces waarbij cellen zich vernieuwen, het zelfherstellende vermogen. Dat moet je vooral met rust laten. Wat je juist wel kan doen, is deze huideigen kracht ondersteunen en impulsen geven. En dat is precies wat de natuurlijke cosmetica van Dr. Hauschka doet.

Alle verzorgingsproducten (waarvan ook veel vegan) zijn op basis van heilzame plantenextracten uit biologische teelt. Niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Daarbij houdt Dr. Hauschka rekening met het natuurlijk ritme van de natuur en de huid. Drie voorbeelden van veelgebruikte grondstoffen:

  • Heemst is met zijn zachte, witte bloemen die diep in de kelk violet zijn, een blikvanger in de tuin. Maar wist je dat heemst hydraterende kwaliteiten heeft? In zijn wortels maakt deze plant veel slijmcellen aan om zo de vochthuishouding op peil te houden. Dezelfde ‘functie’ heeft heemst in de verzorgingsproducten, zoals in de klassieke Dr. Hauschka Handcrème
  • Wie kent het madeliefje niet. Een lieflijk bloemetje met een enorme regeneratiekracht. Daarom wordt het madeliefje ook veel gebruikt in verzorgingsproducten. Het stimuleert de stofwisseling van de huid, zodat voedende stoffen beter opgenomen kunnen worden. Onder andere in Gezichtslotion Speciaal en Melissecrème.
  • De roos is niet alleen het symbool van de liefde en schoonheid, maar is ook een weldaad voor de droge huid. In bijna elk product van Dr. Hauschka zit wel een bestandsdeel van de roos verwerkt. Zo houdt rozenwas het vocht in de huid vast en zorgt rozenextract voor een balancerende en vitaliserende werking. 

Alles in balans

Overigens is Dr. Hauschka van mening dat het gebruik van natuurlijke cosmetica meer oplevert dan een stralende huid. Goed voor jezelf zorgen brengt je lichaam, geest en ziel in balans en zorgt ervoor dat je deze innerlijke harmonie ook naar buiten toe uitstraalt. Een goede verzorging met natuurlijke producten verbindt hoofd en lichaam met elkaar. 

Het beste uit de natuur

Alle producten van Dr. Hauschka bevatten uitsluitend het beste dat de natuur te bieden heeft voor jouw huid en is sinds het begin (1967) al dierproefvrij. De producten zijn 100% natuurzuiver en gecertificeerd volgens het strenge internationale NATRUE-keurmerk.

Fairtrade projecten

Veel van de heilzame planten die Dr. Hauschka gebruikt, groeien in de eigen biodynamische tuin of op de velden van de Demeter-boerderij Sonnenhof in Zuid-Duitsland. Andere grondstoffen kopen ze regionaal in. Of juist verder weg, omdat sommige grondstoffen niet gedijen in ons klimaat, zoals macadamianoten. Daarom heeft Dr. Hauschka duurzame partnerschappen over de hele wereld. Met renteloze leningen en eerlijke verdiensten, zeker voor partners die weinig inkomsten hebben. 

Volgend artikel
Dit is wat het element water voor je kan betekenen
Dit is wat het element water voor je kan betekenen